Pierwsza nie miała galerii, druga też nie, więc spróbuję zrobić trzeciej. Spróbuję, bo informatyk ze mnie kiepski i nawet nie umiem wkleić fotek, ale postaram się.
Miało być E36 w cabrio 320i, ale zostało sprzedane, więc padło na 540i lub w najgorszym wypadku 528i, niestety ceny aut w Norwegii "nieco" odbiegają od tych w Polsce i tak np. E39 540i może kosztować dobrze ponad 100tyś.zł. Ponieważ do pracy mam 9 km, poza tym mamy drugie auto, więc stwierdziłem że M52B20 i tak starczy. Po autko pojechałem 100km, więc nie tak daleko. Pojechałem z kumplem, który oglądał samochód, a mnie totalnie nie interesowało nic, bo kupiłem ją oczami jak tylko znalazłem na necie. Facet był nieco zdziwiony jak po 5 minutach spytałem czy jedziemy pisać umowę bo troche mi się śpieszy, jest 19-ta, a ja na 21 muszę być w pracy.
Trochę danych: E39 520i M52 z maja 97', manual, pełny komputer, z dużym wyświetlaczem, klimatronic dwustrefowy, grzane krzesła, elektryka szyb, lusterek(chyba standard), 4 poduszki, 2 komplety alu, na zimę 15cali-wyglądają jak stalowe(chyba najbrzydsze alu jakie miałem w życiu), na lato 19" z oponkami 235 przód, 265/30 tył. Sprzęt audio, oryginalne radio jakiś tam business, oryginalna zmieniarka na 6CD w bagażniku, do tego piecyk BM (boschmann) ZX3-T6D o mocy 3900W ! i skrzynka basowa Kenwood z dwoma głośnikami 12". Efekt mega, flaki przewraca, niestety praktyczne to to nie jest. Miejsca na zakupy brak, na wyjazd do POlski sprzęt wyląduje w garażu.
Światła zmienione przez poprzedniego właściciela, o ile tył mi się podoba o tyle przód możliwe że zmienie na oryginał, który oczywiście dostałem z autem. Zawieszenie sportowe niemieckiej firmy Supersport obniżenie 50mm, hmm. zobaczymy w lecie, narazie ciężko coś o tym powiedzieć.
Podgrzewanie silnika, a dokładniej płynu chłodniczego, instalacja na 230V - norma w Norwegii, rewelka przy konkretnych mrozach, na dworze -30, silnik ma +60![]()
Teraz fotki:
Uploaded with ImageShack.us
tak wyglądała po zakupie i tak wygląda narazie.
a tu pod domem po małym lataniu bokiem, jeszcze śnieg w feldze z tyłu został:
Nie ma to jak w zimie założyć lato
Z kółek jestem zadowolony i zarazem martwi mnie jak na tym będę jeździć:
Rancik
Audio, narazie nie zamocowane, ale jak będzie na plusie na zewnątrz to coś z tym zrobię.
Na bieżąco coś będę dorzucał, plany to na pewno zderzak M5 przód, bo tył nie bardzo przy pojedynczym wydechu, ciemne szyby, shadow line, nerka po lifcie oczywiście black, doprowadzenie do stanu idealnego technicznie, co najmniej 5 zaprawek, lekkie zmiany wewnątrz.

LinkBack URL
About LinkBacks

Odpowiedź z Cytatem