Moja BMKA 318 pali 11 w miescie i chce ja przerobić na gaz. Co o tym myślicie? Jesli sie ktoś orientuje to niech mi powie ile kosztuje przerobienie?
Moja BMKA 318 pali 11 w miescie i chce ja przerobić na gaz. Co o tym myślicie? Jesli sie ktoś orientuje to niech mi powie ile kosztuje przerobienie?
koszt instalki to z 1500zł ja mam 316 pali 9L w miescie tez myslałem nad tym lecz zrezygnowałem gaz drozeje a autko i tak musi go wiecej spalic wiec nie wiele zyskujemy na tym kiedys moze tak ale teraz juz to przestaje sie opłacać.![]()
Niech Rajdy będą z Wami !!! 12.03.2006-2miejsce w 2el.Mistrzostw Malczyc -jechałem jako pilot .
ja mam 318 i nie mam zamiaru zakładać gazu,jeszcze teraz gdy drożeje.
no gaz moze drozeje ale i tak zawsze bedzie tanszy ze 2 razy od bezyny.ja mam 525 na gazie i nie mam zastrzezen tylko jest chyba nie wyregolowany i duzo pali.pozdrawiam
Ja robie swoim 400 - 450 km za ok. 100 PLN więc mi się opłaca, instlacja zwróciła
mi się już po kilku miesiącach Tomassetto za 1850 pln , założyłem rok temu
Pozdro
to w twoim przypadku ma sens Kosa nawet, ale ja sie cos boje gazu, pozatym do niektórych samochodów lpg sie nie opłaca. Np. do mnie![]()
a jak za 100pln robisz 400km to szok dla mniebo ja w zimie za 100 peelenów
robie jakieś 220km..... latem pod 280 rzadko 300km![]()
U mnie w 318i po założeniu gazu na butli 60 L ( wejdzie ok. 50) robiłem 400 km
w samej trasie, po wymianie popychaczy i oleju zrobiłem max do 470 km jak jechalem na wakacje.
Teraz troche więcej pali ale to normalne, ja potrzebuje auta do jazdy i dla mnie gaz
się opłaca bo dużo jeżdże. Mimo straty w osiągach auta, ale na hamowni nie byłem i
nie wiem ile straciło. Ale i tak to co mam do jazdy mi wystarcza w zupełności.
Polecam bardzo dobry kalkulator, pokazuje bilans na 5 lat opłacalności gaz/benzyna
KALKULATOR
pozdro
No tak wszystko ładnie pięknie ale słyszałem że BMW kiepsko znosi gaz i dlatego się boje!!!
Ja od 08.2005 (założenie) nie miałem żadnego problemu, dobre kable WN i świece i styka.
<>
Wiadomo LPG to szambo ale czasami nie ma wyjścia
Pozdro
a tak btw. niektórzy tyle gadają na zagazowane beemki a to ?? :
![]()
pozdro
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)