nie otwiera sie i nie zamyka zamek centralny w drzwiach od pasażera e36 coupe z pilota.... drzwi od kierowcy i bagaznik dziala bez zarzutow... WTF??![]()
nie otwiera sie i nie zamyka zamek centralny w drzwiach od pasażera e36 coupe z pilota.... drzwi od kierowcy i bagaznik dziala bez zarzutow... WTF??![]()
nie wiem jak tam jest w e36
ale w e46 jest na przekaźnikach które juz swoje lata maja przeciez auta nie pierwszej mlodości i sniedzieja styki trzeba przetrzec papierkiem sciernym i posmarowac smarem do styków
ja mialem taka akcje w tamtym roku zima że mi sie dzwi nie otwierały i zamykaly za pierwszym razem tylko np za 10
a gdzie znajdują się te styki i przekaźniki? nie mam zielonego pojęcia :/
moze poprostu silownik zdechl? proponuje zdemontowac boczek i moze bedzie juz cos wiadomo
ZOBACZ MOJE E46 325ci
http://www.maxbimmer.pl/f29/mati-e46-325-coupe-13384/
Kok0s (24 mar 2012)
dzieki mati - zrobiłem tak jak napisałeśzdemontowałem bok drzwi... sprawdzilem jeszcze wiązke kabli, która znajduje się w załamaniu drzwi ale tam było wszystko ok... sprawdziłem czy w ogóle jest przepływ prądu w kostce od siłownika zamka centralnego i tam tez wszystko ok... rozebrałem siłownik i sie okazało ze tam cos jest nie halo... zamówie na allegro używke siłownika i dam znac czy juz działa
póki co mam lżejszą beemke o boczek drzwi
pozdroo
![]()
popatrz wiazke co idze w klapie bagaznika standard ze pekaja kable,ostatnio robilem u siebie centralny tyl dzialal jak i u kierowcy a pasazera nie dzialal ,zrobilem wiazke i wszystku dzial,u mnie tez przestalo juz dzialac podswietlanie w bagazniku i oswietlenie tablicy,w kazdej swojej e36 robilem kable w klapie,poprostu sa stare i sie lamia
Dokładnie sprawdz kable w klapie ja miałem ten sam problem.Kable były stare powyginane , elektryk mi wymienił i po kłopocie
z klapą wszystko okale wiązke kabli juz zarabialem w bagazniku bo mi oswietlenie bagaznika nie dzialalo bo załamują sie kable przy otwieraniu i zamykaniu... a nie dziala mi centralny od pasazera - w coupe ...
wiec wszystko jasne i tyłu nie musze spr..
![]()
Padł Ci silownik w dzrzwiach przy zamku. 100%![]()
Bardzo Mądry Wybór - Niech Moc Będzie Z Wami !!!
Skoro w wiązce w drzwiach jest prąd to na stówę siłownik
A co do wiązki w bagażniku to też ostatnio swoją robiłem bo zwierały przewody, paliły mi żarówki od tablicy, a nawet raz spaliła mi bezpiecznik i zgasły mi pozycje i podświetlenie zegarów :P
Odwiedź moje bordowe e36 320i
>>> TUTAJ! <<<
Cyt.: "Dziewczyna powinna być na tyle ładna, żeby można ją było pokazać kolegom
i na tyle brzydka, żeby można ją było pokazać kolegom..."
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)