Witam! Moje bmw to e36 316i 94r a wiec tak jak napisalem w temacie dlawi ja przy niskich obrotach i wystepuje tzw strzelanie
Bylem pod kompem ale nic nie wyszlo. Normalnie rece opadaja. Pomocy
Witam! Moje bmw to e36 316i 94r a wiec tak jak napisalem w temacie dlawi ja przy niskich obrotach i wystepuje tzw strzelanie
Bylem pod kompem ale nic nie wyszlo. Normalnie rece opadaja. Pomocy
na początek reset kompa i adaptacja, potem szukać dalej
Wykonuje interfejsy ADS do diagnostyki BMW pod INPA DIS, Info na PW lub:
http://bmwads.ugu.pl
E30 E31 E32 E34 E36 E38 E39 E46
Pewnie jakaś błachostka, żeby nie wydawać co chwilę kasy na jakieś podzespoły sprawdź najpierw "powietrze" czyli w pierwszej kolejności gumę od przepływomierza, a sprawdzić czyli całą ją odkręcić i te harmonijki obcykać czy nie mają przetarć. Na pierwszy rzut oka może wyglądać to ok. W m43 demontaż tej części to nie problem z tego co pamiętam. Masz gaz? Prychanie może być spowodowane zaburzeniami w zapłonie.
easy ryder
Wlasnie niemam gazu i do wczoraj silnik chodzil jak zloto i nagle zonk. Guma od przeplywki cala na wolnych obrotach nie faluje myslalem o pompie paliwa czy nie daje za malego cisnienia.
Możliwe, ale wymieniać w ciemno to też lipa. Fajnie by mieć miernik albo podskoczyć do do jakiegoś zakładu na pomiar, koszty nie duże, a lepsze to niż wymiana całej pompy.
easy ryder
sprobuj odpiac przeplywomierz i zobacz czy problem nie ustapi mze przeplywke masz walnieta,jak bedzie poprawa podmien od kogos i sprawdz wtedy
nie prosta,a zakret jest wyzwaniem
Hmm a nie zmieniłeś ostatnio stacji benzynowej? Strzały są objawem nie domagającego układu zapłonowego również wiec po mrozach proponuję spryskać kostki i łącza elektryczne jakimś kontakt szprejem![]()
Caly czas tankuje na tej samej stacji. Wyglada to tak jak by sie dlawila. Ma ktos moze wrtosci jakie powinny byc na przeplywce i innych czujnikach w e36 m43 1.6 kupilem miernik i bede szukal tylko potrzebuje dane i jakie piny
Sonda jest ok bo byla sprawdzana i byla zakladana w sierpniu po wycieczce nad polskie morze. A strzela w dolot.stawialem na przeplywke ale jak zaczelo ja dusic odpiolem kostke i bylo jeszcze gorzej wiec przeplywka odpada. To zostaje pompa paliwa cewka i czujniki na walkach. Na co obstawiacie?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)