Witam mam pytanie odnośnie lamp przednich jak je się rozbiera żeby wyjąć relektory a obudowa plastikowa żeby została
Witam mam pytanie odnośnie lamp przednich jak je się rozbiera żeby wyjąć relektory a obudowa plastikowa żeby została
Tylko małe pytanko, chcesz je wymontować z auta, żeby nie ruszać kratki(wloto powietrza), czy chcesz rozdrobnić już wyjętą lampę![]()
Bardzo Mądry Wybór - Niech Moc Będzie Z Wami !!!
Aby lampy wyjąć z ramki ,na której są osadzone,trzeba ramkę razem z lampami wyjąć z auta-to najszybszy i najbezpieczniejszy sposób.Wyjmuje się ten zestaw od zewnątrz auta więc atrapy/kratki trzeba zdjąć.Żeby zdjąć kratki to trzeba zdemontować gril z listwą pod lampami.A żeby zderzaka nie porysować przy zdejmowaniu grila to i jego też należałoby zdjąćJa to robie w tej kolejności:1.zderzak2.gril z listwą3.atrapy/kratki4.ramka z lampami5.lampyW pkt4 możesz zająć się już wyjmowaniem lamp z ramki na samochodzie ale nie polecam-lepiej wyjąć ramkę razem z lampami a do nich dobierać się już poza autem.Demontaż>Montaż-Czas operacyjny 30min.Z czyszczeniem soczewek reflektorów mijania to jakieś 15-20min więcej.Poszukaj-kiedyś pisałem jak wyjąć lampy w e34,gdzie zatrzaski,gdzie śrubki+foto poglądowe.
Nie chodzi o niepowstrzymany wyścig mocy,lecz o to,by zawsze starczało jej do prawidłowego wykonania roboty...i pamiętaj...ręce na za piętnaście trzecia...zwłaszcza gdy nie trafiasz w drogę
już się uporałem dzięki , miałem na myśli rozbrojenie lampy o przekręceie tych motylków jak wychiągnąć z auta to wiem moje e34 rozebrałem i składałem juz wiele razy a potrzebne mi to było bo mi naszła ochota na BH bo jak już wrzuciłem szeroki czarny ryj to pomyślałem że i na to nadszedł czas![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)