Witamy na Forum BMW Klub - Maxbimmer

+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
    MaxPunkty: 215, Poziom: 4
    Ukończenie poziomu: 30%,  Maxpunkty potrzebne do następnego Poziomu : 35
    Overall activity: 0%

Samochód
    byla e34 tds jest e34 95r silnik w trakcie...
    Punkty
    215
    Poziom
    4
    Postawione Piwa
    0
    Wypite Piwa
    0

Domyślnie swap 2.0 150km na 2.5 vanos 192 km

witam ! jak w temacie jestem w trakcie przekładki silnika 2 l na 2.5. Silnik ze skrzynia założyłem już z 2.5 l. Chciałem założyć również most z 2.5 bo mam ze szpera ale nie pasuje mocowanie. Dlatego zostawie orginał tylko flansze przełoże. Mam pytanie odnośnie elektryki. Komputer stary był simensa a nowy jest boscha. komputer zmieniłem wraz z wiązką ale nie pasuje wtyczka w komorze silnika. Zna ktoś sposób żeby to spiąć razem czy wizyta u elektryka ewentualnie czy załatwiac kompletna wiązke orginalną z czujnikami od 2.5 ? Może ktoś też miał z tym przeboje i wie co i jak ugryżć. Z góry dziekuje

Klubowicz
    MaxPunkty: 1,068, Poziom: 17
    Ukończenie poziomu: 68%,  Maxpunkty potrzebne do następnego Poziomu : 32
    Overall activity: 25.0%

Samochód
    E34 M50B20
    Punkty
    1,068
    Poziom
    17
    Postawione Piwa
    8
    Wypite Piwa
    67

Domyślnie

Cytat Napisał tigerg60 Zobacz post
    witam ! jak w temacie jestem w trakcie przekładki silnika 2 l na 2.5. Silnik ze skrzynia założyłem już z 2.5 l. Chciałem założyć również most z 2.5 bo mam ze szpera ale nie pasuje mocowanie. Dlatego zostawie orginał tylko flansze przełoże. Mam pytanie odnośnie elektryki. Komputer stary był simensa a nowy jest boscha. komputer zmieniłem wraz z wiązką ale nie pasuje wtyczka w komorze silnika. Zna ktoś sposób żeby to spiąć razem czy wizyta u elektryka ewentualnie czy załatwiac kompletna wiązke orginalną z czujnikami od 2.5 ? Może ktoś też miał z tym przeboje i wie co i jak ugryżć. Z góry dziekuje
    No to jak to z Tobą jest?Sam to robisz?czy kolega Twój natrafił na problem a Ty w jego imieniu piszesz?To wymieniłeś tą wiązkę ?czy nie?Piszesz że zmieniłeś DME siemensa na Boscha(Prawdopodobnie o nr 0261200413) i ze wiązke również a na końcu podsumowujesz pytaniem czy wymienić wiązke razem z czujnikami?To jak to jest.Jak się zorientujesz na jakim etapie jesteś to popiszemy.Tak na teraz:wiązki silnika są niekompatybilne,DME rownież niekompatybilne i czujniki bosch i siemens to dwie różne historie-również niekompatybilne.
    Nie chodzi o niepowstrzymany wyścig mocy,lecz o to,by zawsze starczało jej do prawidłowego wykonania roboty...i pamiętaj...ręce na za piętnaście trzecia...zwłaszcza gdy nie trafiasz w drogę

MaxPunkty: 215, Poziom: 4
    Ukończenie poziomu: 30%,  Maxpunkty potrzebne do następnego Poziomu : 35
    Overall activity: 0%

Samochód
    byla e34 tds jest e34 95r silnik w trakcie...
    Punkty
    215
    Poziom
    4
    Postawione Piwa
    0
    Wypite Piwa
    0

Domyślnie

robie to sam. wiazke zmienilem ale ta od komputera, a problem polega na tym ze roznia sie wtyka ( ta okragła w komorze silnika z prawej strony ) nowa jest mniejsza (ta od boscha). i teraz pytanie co musze zrobic zeby ta spiac razem ? szukac schematu z pinami i sprobowac to jakos polapac czy wizyta u elektryka ewentualnie moze jest inny sposob typu wiazka od 2.5.

Klubowicz
    MaxPunkty: 1,068, Poziom: 17
    Ukończenie poziomu: 68%,  Maxpunkty potrzebne do następnego Poziomu : 32
    Overall activity: 25.0%

Samochód
    E34 M50B20
    Punkty
    1,068
    Poziom
    17
    Postawione Piwa
    8
    Wypite Piwa
    67

Domyślnie

Chodzi Tobie o konektor D100 czy X20??
    Poszukaj schematów ,na których masz rospisany konektor X20 dla M50b20 na siemensie jak i dla M50b25 na boschu.Piny w X20 na siemensie są inaczej wyprowadzone dla wiązki idącej do konektora X6000.
    Piny zasilające w X20 muszą się pokryć żeby DME odpaliło.
    Jaki masz ten Bosch ?3.1 czy 3.3.1?a Siemensa jakiego miałeś?MS 40 czy MS 40.1?
    Ostatnio edytowane przez Dziki ; 03 lut 2012 o 00:23
    Nie chodzi o niepowstrzymany wyścig mocy,lecz o to,by zawsze starczało jej do prawidłowego wykonania roboty...i pamiętaj...ręce na za piętnaście trzecia...zwłaszcza gdy nie trafiasz w drogę

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia