Moze ktos z Was mi pomoze. Wiem ze o wariujacych obrotach juz tu pisano ale nie znalazlem wpisu pasujacego do moich objawow.
BMka (E 34, M 50, 520) zostala przywieziona z Niemiec 10 lat temu. Od samego kupna wariowaly wolne obroty - potrafila wskoczyc na 2 tys ale i zgasnac (przykre to zwlaszcza np na rondzie gdy zabraknie wspomagania). Nie dzialo sie to jednak zbyt czesto i po chwili obroty wracaly do normy. Z powodu ze palila mi w miescie maks. 10 litrow wolalem nic nie ruszac a tak po prawdzie to troche balem sie grzebac w elektronice. Minely lata, zrobilem autkiem ponad 100 tys km i teraz obroty zaczely wariowac MEGA. Potrafi skoczyc do 4 tys spasc do 2,5 i znowu wejsc na 4 tys. i tak w kolo, potrafi tez zgasnac. Kiedys pomagalo przegazowanie (lekkie) teraz tez ale juz rzadko kiedy pomoze. Pomagalo kiedys wylaczenie silnika i ponowne odpalenie po kilkunastu sekundach - teraz juz nie pomaga. Kiedys obroty wariowaly rzadko - teraz prawie zawsze, ale sa dni ze chodzi normalnie.
Napiszcie za co sie zabrac, bylbym wdzieczny takze za ksiazke "sam naprawiam" po polsku w pdf.
Pomozcie koledzy bo samochodem nie da sie jezdzic - z powodu usterki poruszam sie samochodem zastepczym marki Opel - niby przyzwoite ale nie ma radosci z jazdy.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem