Witamy na Forum BMW Klub - Maxbimmer

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16
    MaxPunkty: 466, Poziom: 9
    Ukończenie poziomu: 32%,  Maxpunkty potrzebne do następnego Poziomu : 34
    Overall activity: 1.0%

Samochód
    BMW 3er E30 3.18i Black
    Punkty
    466
    Poziom
    9
    Postawione Piwa
    26
    Wypite Piwa
    28

Domyślnie

Zmien olej moze pomoze... chodz ta skrzynia GM najczesciej potrzebuje remontu co 10lat....

MaxPunkty: 425, Poziom: 8
    Ukończenie poziomu: 50%,  Maxpunkty potrzebne do następnego Poziomu : 25
    Overall activity: 0%

Samochód
    e32 740iA
    Punkty
    425
    Poziom
    8
    Postawione Piwa
    0
    Wypite Piwa
    3

Domyślnie

jak dla mnie to nie problem ze skrzynia tylko z wkrecaniem sie silnika na obroty. gdy wciskasz gaz do dechy skrzynia przechodzi w tryb "kick-down" czyli ma nakaz krecenia silnika do czerwonego pola, jesli silnik nie chce sie krecic to skrzynia nie zmieni biegu tylko bedzie czekala az silnik sie wkreci. jesli sie nie wkreci to biegu nie zmieni...chyba ze odpuscisz gaz i wtedy skrzynia wejdzie w tryb normalnej jazdy..czyli zmiana biegu wczesniej.

pozdr.

AHHHHH: PRZEPRASZAM...nie zauwazylem masz diesla i 4,5 to juz koniec obrotow!! czyli to co napisalem to nie aktualne pewnie zawiesza sie jakis zawor w plycie sterujacej...a to moze byc spowodowane brudnym lub przypalonym olejem.
    Ostatnio edytowane przez freex ; 31 lip 2011 o 11:04

MaxPunkty: 330, Poziom: 6
    Ukończenie poziomu: 60%,  Maxpunkty potrzebne do następnego Poziomu : 20
    Overall activity: 10.0%

Samochód
    E39 3.0 diselek
    Punkty
    330
    Poziom
    6
    Postawione Piwa
    0
    Wypite Piwa
    0

Domyślnie

Cytat Napisał freex Zobacz post
    jak dla mnie to nie problem ze skrzynia tylko z wkrecaniem sie silnika na obroty. gdy wciskasz gaz do dechy skrzynia przechodzi w tryb "kick-down" czyli ma nakaz krecenia silnika do czerwonego pola, jesli silnik nie chce sie krecic to skrzynia nie zmieni biegu tylko bedzie czekala az silnik sie wkreci. jesli sie nie wkreci to biegu nie zmieni...chyba ze odpuscisz gaz i wtedy skrzynia wejdzie w tryb normalnej jazdy..czyli zmiana biegu wczesniej.

pozdr.

AHHHHH: PRZEPRASZAM...nie zauwazylem masz diesla i 4,5 to juz koniec obrotow!! czyli to co napisalem to nie aktualne pewnie zawiesza sie jakis zawor w plycie sterujacej...a to moze byc spowodowane brudnym lub przypalonym olejem.
    ale objawy były takie jak napisałeś gdy wciskałem do dechy to nie mógł zmienić biegu a gdy gaz puściłem i stopniowo dodawałem to zmieniał jak należy. A co do awarii to wczoraj zrobiłem 500km przed wczoraj prawie 200 i działa tak jak powinna. może jakiś czujnik po prostu się zawiesił?

MaxPunkty: 794, Poziom: 14
    Ukończenie poziomu: 94%,  Maxpunkty potrzebne do następnego Poziomu : 6

Samochód
    BMW E46 320d M47N; E39 540i M62
    Punkty
    794
    Poziom
    14
    Postawione Piwa
    3
    Wypite Piwa
    6

Domyślnie

Ja jest juz wporzadku nie katuj juz tej skrzynki. Wymieniaj olej i filtr daj jej oddechnac. jest szansa ze bedzie chodzic. Powodzenia

MaxPunkty: 602, Poziom: 12
    Ukończenie poziomu: 4%,  Maxpunkty potrzebne do następnego Poziomu : 48

Samochód
    BMW e39
    Punkty
    602
    Poziom
    12
    Postawione Piwa
    0
    Wypite Piwa
    0

Domyślnie

[QUOTE=freex;161614]jak dla mnie to nie problem ze skrzynia tylko z wkrecaniem sie silnika na obroty. gdy wciskasz gaz do dechy skrzynia przechodzi w tryb "kick-down" czyli ma nakaz krecenia silnika do czerwonego pola, jesli silnik nie chce sie krecic to skrzynia nie zmieni biegu tylko bedzie czekala az silnik sie wkreci. jesli sie nie wkreci to biegu nie zmieni...chyba ze odpuscisz gaz i wtedy skrzynia wejdzie w tryb normalnej jazdy..czyli zmiana biegu wczesniej.

pozdr.

i tu kolega ma racje, w benzynie tak bedzie, czy to nowa skrzynia czy tez nie to prawidlowy objaw.

Przyjaciel forum
    MaxPunkty: 1,306, Poziom: 20
    Ukończenie poziomu: 6%,  Maxpunkty potrzebne do następnego Poziomu : 94
    Overall activity: 5.0%

Samochód
    E39 530dA '02
    Punkty
    1,306
    Poziom
    20
    Postawione Piwa
    16
    Wypite Piwa
    42

Domyślnie

Cytat Napisał Stein Zobacz post
    no nie wymienialem byl watek na temat tego i pisali różnie więcej osób pisało ze jak nie wiadomo kiedy była wymieniana to lepiej dać sobie spokój
    Pamiętam wątek, i to że chyba najwięcej się stawiałem co do wymiany - pod warunkiem że nic się nie dzieje. A u Ciebie ewidentnie się dzieje.
    Skrzynia w E34 DANIOBMW zaczęła fisiować - okazało się że brakowało ponad litra oleju. Zacznij od kontroli stan\u, ale pomyślałbym nad wymianą przy takich cudach
    Co mnie obchodzi gdzie jadę? Grunt że wiem gdzie byłem!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia