Zmien olej moze pomoze... chodz ta skrzynia GM najczesciej potrzebuje remontu co 10lat....![]()
Zmien olej moze pomoze... chodz ta skrzynia GM najczesciej potrzebuje remontu co 10lat....![]()
jak dla mnie to nie problem ze skrzynia tylko z wkrecaniem sie silnika na obroty. gdy wciskasz gaz do dechy skrzynia przechodzi w tryb "kick-down" czyli ma nakaz krecenia silnika do czerwonego pola, jesli silnik nie chce sie krecic to skrzynia nie zmieni biegu tylko bedzie czekala az silnik sie wkreci. jesli sie nie wkreci to biegu nie zmieni...chyba ze odpuscisz gaz i wtedy skrzynia wejdzie w tryb normalnej jazdy..czyli zmiana biegu wczesniej.
pozdr.
AHHHHH: PRZEPRASZAM...nie zauwazylem masz diesla i 4,5 to juz koniec obrotow!!czyli to co napisalem to nie aktualne
pewnie zawiesza sie jakis zawor w plycie sterujacej...a to moze byc spowodowane brudnym lub przypalonym olejem.
Ja jest juz wporzadku nie katuj juz tej skrzynki. Wymieniaj olej i filtr daj jej oddechnac. jest szansa ze bedzie chodzic. Powodzenia
[QUOTE=freex;161614]jak dla mnie to nie problem ze skrzynia tylko z wkrecaniem sie silnika na obroty. gdy wciskasz gaz do dechy skrzynia przechodzi w tryb "kick-down" czyli ma nakaz krecenia silnika do czerwonego pola, jesli silnik nie chce sie krecic to skrzynia nie zmieni biegu tylko bedzie czekala az silnik sie wkreci. jesli sie nie wkreci to biegu nie zmieni...chyba ze odpuscisz gaz i wtedy skrzynia wejdzie w tryb normalnej jazdy..czyli zmiana biegu wczesniej.
pozdr.
i tu kolega ma racje, w benzynie tak bedzie, czy to nowa skrzynia czy tez nie to prawidlowy objaw.
Pamiętam wątek, i to że chyba najwięcej się stawiałem co do wymiany - pod warunkiem że nic się nie dzieje. A u Ciebie ewidentnie się dzieje.
Skrzynia w E34 DANIOBMW zaczęła fisiować - okazało się że brakowało ponad litra oleju. Zacznij od kontroli stan\u, ale pomyślałbym nad wymianą przy takich cudach
Co mnie obchodzi gdzie jadę? Grunt że wiem gdzie byłem!!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)