E-36 318i M43. Tak jak widze to są tylko 2 wkręty i to wszystko.
E-36 318i M43. Tak jak widze to są tylko 2 wkręty i to wszystko.
tak jak Georgii napisał,sama wymiana to nie problem,z odpowietrzaniem możesz się pomęczyć,ale to też loteria,raz odpowietrzysz beaproblemowo,a raz jak sie uprze,to ja cie nie moge,poczytaj dobrze o odpowietrzaniu
Dwa wkręty do odpowietrzania i co myślisz,że odkręcisz poleci płyn a nie bąbelki i już będzie okejobstawiam,że nie...
Z tego co czytałem to są chyba różne sposoby odpowietrzania, jedni podnoszą trochę przód, inni odkręcają wkręty, mi jak teraz mój magik zmieniał termostat W E39 to nawet nie zapytałem jak to odpowietrzał ale jak by komuś było bardzo potrzebne to zawsze mogę zadzwonić i zapytać. Wczoraj zrobiłem 200 kilosów i wszystko elegancko.
Termostat na bank. Ja też to przerabiałem, rano było ok, zaś wracając z pracy wskazówka stanęła nieco powyżej niebieskiego pola i tak było dwa dni. Potem wróciło do normy, ale tylko na chwilę i znów ten sam problem. Wymiana termostatu i po problemie. koszt z wymianą około 350 pln ( w tym termostat, płyn chłodniczy, robocizna) Polecam firmy Wahler, droższy, ale dobry.![]()
Bardzo Mądry Wybór - Niech Moc Będzie Z Wami !!!
wymieniałem sam na OEM ori i razem z płynem i browarem koło 200 wyszło. Ale powtarzam, gdybym wiedział ile może być roboty z odpowietrzaniem to dałbym sobie siana i pojechał do mechaniora![]()
Co mnie obchodzi gdzie jadę? Grunt że wiem gdzie byłem!!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)