No to buma po starcie z zimnego wróciła do normy 3km i silnik nagrzany a wskazówka tak jak wczoraj przy odpowietrzaniu 3mm za pionem i się tego trzyma![]()
Zobaczymy jeszcze na trasie jak to będzie wyglądało bo w tej chwili przejechałem raptem 9km![]()
No to buma po starcie z zimnego wróciła do normy 3km i silnik nagrzany a wskazówka tak jak wczoraj przy odpowietrzaniu 3mm za pionem i się tego trzyma![]()
Zobaczymy jeszcze na trasie jak to będzie wyglądało bo w tej chwili przejechałem raptem 9km![]()
U mnie była wychylona o ok. 1mm i mnie denerwowało, a czasami po postoju potrafił wskoczyć na 3/4 skali (po chwili się "chłodził"). A mój poprzedni mechanik stwierdził, że ten typ tak ma...
Podjechałem do kumpla, podpiał pod kompa - pokazał błąd, że za wysoka temperatura. Wymieniłem termostat na 88 (miałem 92) i wisko i teraz dochodzi do pionu i tak stoi (wskazówka zawsze dotyka linii).
Także kontroluj (zwłaszcza jak już się zrobi ciepło), bo to dość duża odchyłka![]()
No i spalanie poleciało sporo w dół po wymianie termostatu , przy walniętym dobiłem do około 16-16,5L a w tej chwili wychodzi około 13,5L
Przy okazji wymieniłem też korek od zbiorniczka wyrównawczego bo jednak ten stary chyba miał już wyrobione te oringi w każdym razie chyba nie trzymał ciśnienia u trochę płynu zgubiłem w każdym razie teraz jest funkiel nówka korek i jest elegancko czas nagrzania silnika do pionu to jakieś 3-4km w zależności ile świateł po drodze![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)