Arturnmp123

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    8
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutral

O Arturnmp123

  • Tytuł
    Nowy
  1. Witam od pewnego czasu czytam o sprawie dołożenia gniazda AUX do radia Blaupunkt Bussines CD z 2000r posiadam radio z jedną małą wtyczką tam co są u niekturych dwie, da sie jakoś to dorobic, nie wiem wlutowac sie gdzies do srodka ?
  2. Arturnmp123

    m52b20Tu

    czujnik temp w głowicy wymienilem on kilka złoty kosztował, temp pokazuje okey na kompie, na samym poczatku gdy na zimnym i na zgaszonym podepne kompa to pokazuje wszystkie temp (powietrza płynu oleju itd) na minus alejak odpale to po chwili sie zmienia, a pokazuje on tak gdy na podwórku jest jakies 10+stopnia
  3. Arturnmp123

    m52b20Tu

    swiece wymieniałem jakies 3 miesiace temu, do oleju nie idzie raczej waha bo ani nie przybywa ani nie widac nic podejzanego w oleju, błędy przestały wyskakiwac sond po tym jak wywalilem nowa przepływke i wsadziłem stara a nastepnie zrobiłem adaptacje sterownika... nowa była Magneti Marelli shit:), auto fajnie sie rozpedza i ogolnie jest ok, pozostał problem strzelania w kolektor na zimnym i nie da rade sie wkrecic na obroty dopuki nie lapnie 25 stopni, gdy przezuci na gaz automatycznie normalnie jedzie co moze byc?, na ciepłym na benzynie tez normalnie jedzie
  4. Arturnmp123

    m52b20Tu

    błędy są takie jak Sonda Lambra Bank 1 poza zakresem tak samo bank 2, zdejmowałe kolektor wymieniałem uszczelki pod nim było troche benzyny na niektórych zaworach tez myslałem o wtryskach ale musze narazie zobaczyc czy bedzie jakas poprawa po tych uszczelkach kwestia kilka dni
  5. Arturnmp123

    m52b20Tu

    napisałem ww ze wali mi ciągle sonda poza zakresem 1-3 4-6 cyl sonda pokazuje 30-40 MV dzis tak przyjzałem sie temu faktowi i tu raczej pokazuje ze mieszanka za uboga a nie bogata jesli nie mam racji poprawcie?
  6. Arturnmp123

    m52b20Tu

    Witam mam problem następującu gdy z rana odpale auto i dodam gazu do dechy strzela w kolektor ssacy, ciezko sie wkreca na obroty gdy łąpnie jakies 30 stopni w miare możliwosc jedzie juz nie strzela i wogle, gdy przeżuci na gaz to jak ręką odją, na kompie pokazuje następujące rzeczy, Limit sterowania mieszanką paliwa Bank 1 (poza zakresem) Limit sterowania mieszanką paliwa Bank 2 (poza zakresem), sond na wolnych obrotach pokazuja jakies 30/40mv gdy dodam do około 3 tys obr pokazują jakies 800/500mv, wygląda to tak jakby na wolnych miał ciągle bogato Pytanie dlaczego ?, na wolnych ciepły/zimny jak stoi to czuc ze na któryms kuleje, kolejna ciekawa sprawa przy ruszaniu auto jest bardzo osłabione gdy ruszam przygasa przy zmianie biegów z 1na2 z 2na3 szarpie nie jest elastyczne tak jak powinno byc, wahą daje z tułu mocno, zmieniłem rury dolotowe bo były sparciałe, przepływke podmieniałem na 100% sprawną czujniki położenia wałka ssacego, wylotu, temp wody, temp pow, sprawdzane ze sprawnego auta, sondy wsadziłem 2 nowe dedykowane boscha, zostało mi wymienic jeszcze uszczelki kolektora ssacego ale watpie czy to to..., ciekawi mnie to ze sądy ciagle na bogato pokazują ktoś miał taką przyczyne?czytałem gdzies ze mógł sterownik sie wysrac i rózne inne rzeczy, ale ja potrzebuje konkretnych propozycji z życia wziętych a nie dziś czujnik jutro przepływka a pojutrze wszystkie cewki bo dla mnie to niepojętne zeby tak robic heh, dajcie jakies porady posprawdzamy, z góry dzięki
  7. Witam ja mam tak samo jak ty arbuzz, rano zachodze odpale samochod i jak wcisne pedał gazu w podłoge to strzela prycha cuda niewidy, puszcze gaz trzyma tam jakies 800obr i równiutko nawet nie podskoczy, jak powoli dodaje gazu to PRAWIE ze normalnie sie wkreca,gdy wyjdzie za niebieskie pole temp to normalnie juz sie kreci a jak rusze odrazu to szarpie ciaga samochodem... wymienilem czujnik położenia wałka wału i vanosy robiłem, zalałem paliwa 98 ostatnio znacznie sie poprawiło napewno, ale jeszcze coś go boli myslałem ze katy może przypchane nie wiem co jeszcze posprawdzac, kolejna rzecz jaka mnie drażni to to że gdy ruszam samochodem to strasznie obroty spadaja i czesto gaśnie jezdzilem innym 2.0i i zupełnie innaczej było ktos przerabiał to?