Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów ' odpiąłem' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • Akcje specjalne
    • Akcje Specjalne
  • Powitania, Prezentacje
    • Powitania
    • Buma Design -> czyli zdjecia naszych Beemek
  • Dyskusje o BMW
    • Dyskusje ogólne
    • Diagnostyka komputerowa
    • Paliwa alternatywne
    • Blacharstwo i lakiernictwo
    • Car Audio & Navi
    • Motocykle BMW
    • BUMA SERWIS czyli SAM NAPRAWIAM BMW
  • Galeria BMW
    • Galeria BMW
  • Mechanika i Elektryka
    • Seria 1
    • Seria 3
    • Seria 5
    • Seria 6
    • Seria 7
    • Serie X, Z i Inne
  • Tuning
    • Tuning Mechaniczny
    • Tuning wizualny
  • Giełda BMW - Ogłoszenia
    • ! ! ! UWAGA - SKRADZIONO BMW ! ! !
    • NAJLEPSZA OFERTA - NOWE CZĘŚCI DO BMW
    • Wybrane oferty na oryginalne gadżety i akcesoria BMW - Sklep sBMW.pl
    • Rabaty i Zniżki
    • Kup / Sprzedaj samochód BMW
    • Kup/Sprzedaj Części
    • Inne Ogłoszenia
    • Obejrzyj mi auto
    • SCHWARZe LISTe
    • SHINING CAR
    • Sklep Silesia Parts
  • Maxbimmer - Klub BMW Wrocław
    • Regulamin BMW Klub Wrocław
    • Spoty / Zloty BMW Klub Wrocław
    • Spoty Inne
    • Gadżety Forumowe
    • Forum Klubowe
    • Maxbimmerki
    • Forum przyjaciół Maxbimmera
    • Zaprzyjaźnione Kluby
  • Off Topic
  • Spotkania i Zloty
  • Wysypisko
  • vBCms Comments
  • vBCms Comments
  • vBCms Comments

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


About Me


Mój samochód


Skąd

Znaleziono 9 wyników

  1. konik

    Problem BMW E46 325

    Cześć, mam mały problem ze swoim BMW, silnik M54 B25, samochód jak na 2,5 litra nie przyspiesza jak powinien, przy przyspieszaniu auto nie zbiera się tak jak w innych 2.5. Zacząłem od wymiany świec, ale nic nie pomogło(auto nie posiada żadnych błędów). W zeszłym tygodniu odpiąłem przepływomierz i nie ma żadnej różnicy, auto pracuje tak jak poprzednio, nie gaśnie itp., spalanie również nie zmieniło się. I tu mam pytanie czy ma ktoś z Wrocławia i okolic pożyczyć do sprawdzenia przepływomierz. Z góry dzięki i pozdrawiam.
  2. 1.Filmik o co chodzi z klimatyzacją posłuchajcie dobrze a tu opis jak się stało/działo --Piszczało z nawiewów,dostałem się do wentylatora popsikałem go całego wszędzie i w środku przez wężyk preparatem CX BOSH piszczenie ustało,ale pojawiło się coś takiego,że przy włączeniu klimatyzacji słychać z nawiewów jak wentylator nie pracuje jak trzeba tylko było takie buhh buhh w tle powietrza było słychać,odpiąłem od wentylatotra tą osłonę: Image - TinyPic - bezpłatny hosting obrazów, udostępnianie zdjęć i hosting filmów wideo i tego buhh buhh nie było a jak zapiąłem spowrotem to już było dziwne.Mówię,może za dużo tam popsikałem itp 2013 11 13 058 - YouTube 44 sekunda najbardziej słychać 2.W nocy kompletnie nic nie widać,trzeba jechać ciągle na długich światłach.Przykładowe zdjęcie z neta: Image - TinyPic - bezpłatny hosting obrazów, udostępnianie zdjęć i hosting filmów wideo na czerwono tak prawidłowo świeci u mnie ta strona.Na czarno tutaj jest prawidłowo ale u mnie po tej stronie xenon nie świeci tak biało jak ten po drugiej tylko inny kolor ciemniejszy i miga co jakiś czas ten odbłyśnik cały.Co się dzieje?
  3. Witam, jak to ja zrobiłem sobie mały problem a więc do bagażnika wrzuciłem trochę kluczy które koleś mi oddał dzień później pojeździłem po mieście i było wszystko ok odpalałem i gasiłem go kilkakrotnie na następny dzień syn chciał mi umyć auto i słyszę że kręci go i kręci a tu nic mówi że nie chce odpalić gdzie palił bez problemów praktycznie od strzała schodzę na dół rozglądam się patrze pod maskę i żadnych zmian nie widzę zaglądam do bagażnika SZOK suwmiarka którą dwa dni wcześniej wrzuciłem do bagażnika wpadła na akumulator (parę dni wcześniej ściągnąłem boczek ochronny i już nie założyłem) i tak się zaklinowała na klemie że oparła się o blachę aż się przysmażyła wyciągnąłem ją odpiąłem aku posprawdzałem wszystkie bezpieczniki żaden nie był spalony i nic podłączyłem aku i auto dalej nie pali cała elektryka działa 4 szyby lustra trakcja alarm centralny clima całe sterowanie do tego auto normalnie kręci słyszałem już od kolegi żeby sprawdzić pompę bo mogła paść miał ktoś może już taki przypadek ewentualnie proszę o podpowiedzi co i gdzie można sprawdzić wiem wiem najlepiej pod kompa ale jak tylko koleś znajdzie chwilkę czasu to podjedzie i podepnie oczywiście chodzi o silnik 2.5 tds
  4. Witam, dzisiaj rano zaliczyłem nie złe zdziwko kiedy poszedłem na przerwie do samochodu wrzuciłem film w radiu i gdy wyciągnąłem kluczyk nie zgasły kontrolki byłem w lekkim szoku. po paru minutach znalazłem kogoś kto mi pożyczył kombinerki i odpiąłem klemę od aku i gdy tylko przykładałem z powrotem odrazu świeciły mi się kontrolki. auto odpaliło bez problemów cała elektryka czyli szyby,lusterka,trakcja,wycieraczki,klakson,wszystkie światła działa normalnie (tempomatu nie sprawdzałem ) dodam że po naciśnięciu przyciska w pilocie alarm wydaje jakieś dźwięki ale nie zamyka centralnego i jakby się nie uzbrajał oprócz tego mam schowany przycisk zapłonu bez którego wciśnięcia nie zapalają mi się kontrolki. po około 5 godz podpiąłem aku odpaliłem auto i normalnie dojechałem do domu pod domem wyciągnąłem kluczyki ze stacyjki wszystko normalnie pogasło centralny się na pilota zamknął i uzbroił alarm czyli jak by nic się nie stało czy ktoś miał podobny przypadek proszę powiedzcie mi co to może być czy od wilgoci coś czy alarm pada a może stacyjka? dziękuję za wszelkie podpowiedzi
  5. areczus

    zwarcie na kablach

    siemka!! ostatnio wymieniałem lampy tylne i nie było stopu a żarówka całą więc zacząłem ruszać wtyczką i powstało zwarcie;/ Zaczęło śmierdzieć i się kable zaczęły topić więc szybko odpiąłem aku zaizolowałem kable(każdy osobno) podłączam aku a tu ringi się pałą mimo wyłączonych świateł to znowu odpinka aku patrze bezpiecznik się stopił wymieniłem i rozebrałem skrzynkę bezpieczników nadtopił się przewód tam, zaizolowany:) Podłączam aku nadal zwarcie gdzieś;/ rozebrałem tapicerkę przy kierownicy i młyn kable nadtopione;/ przepatrzyłem zaizolowałem podpinam aku i radość nie ma zwarcia bo ringi się nie palą montuje włącznik świateł a tu pach ringi się świecą;/ Mam pytanko czy możliwe jest że gdzieś jeszcze na kablach jest zwarcie czy może włącznik jest zwalony?? Jak będę miał trochę kasy to wymienię całą instalację Ale teraz trzeba jeździć Proszę o radę gdzie jeszcze szukać zwarcia:)
  6. Witam! W dniu dzisiejszym wymieniłem uszczelkę pokrywy zaworów bo pojawił się z pod niej wyciek oleju. Na wszelki wypadek odpiąłem klemę minusową na czas zabiegu. Przy okazji wymieniłem 3 fajki (na bosh) bo zaczynały pękać na samym dole, a na trzech pozostałych przeczyściłem górne styki na cewkę bo wyglądały na przyśniedziałe. Po złożeniu wszystkiego w całość auto zostało odpalone i chodziło 20 minut na wolnych obrotach (juz wtedy zauważyłem że nie chodzi tak jak wcześniej), po czym odbyłem intensywną jazdę próbną. Odkryłem wtedy że wolne obroty zatrzymują się na 1500 obr./min a po przygazówce spadają na ok. 750-800 a po drugie auto wolno schodzi z obrotów. Pojeździłem autem ok 40 kilometrów i problem z obrotami jest mniejszy, natomiast na wolnych obrotach silnik strasznie drży bo aż trzęsie autem Wie ktoś w czym rzecz? Przecież wymieniłem tylko uszczelkę pokrywy zaworów pytanie_bmw
  7. Panowie to znów ja;)) Mam pytanie odnośnie czujnika temperatury. Wyczytałem że są dwa, czarny i niebieski. Niebieski ponoć jest w głowicy i podaje sygnał do komputera. Czarny zaś jest od wskaźnika na desce. Jednak na allegro zauważyłem że koleś napisał że czarny jest "do wskaźnika na desce, oraz do sterownika wtrysku", tak więc czy czarny odpowiada w jakimś stopniu za pracę silnika? Czy tylko wysyła sygnał na blat?
  8. podczas naprawy manetki bc , wyciąglem calkiem kierownice tzn odpiołem również wszystkie wtyczki w kierownicy , robilem to na wylaczonym zaplonie ale nie odpinalem aku , wszystko poskladalem i zapalila sie kontrolka od poduszek...przy probie kasowania inpą mam taki komunikat "error ecu rejected" instead of "okay" i nie udaje sie jej skasować...moje pytanie brzmi skoro wszystko wcześniej pieknie dzialalo i kontrolka gasla , to czemu teraz nie da sie skasowac bledu zeby wszystko wrocilo do normy ?
  9. w silniku gdy wciskam gaz w podloge silnik metalicznie stuka wrazenie jak by w turbinie wirnik obcieral ale watpie ze to to... a ogolnie auto bardzo dobrze przyspiesza... panowie doradzcie 2.0D 150km