Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów ' wtyczke' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • Akcje specjalne
    • Akcje Specjalne
  • Powitania, Prezentacje
    • Powitania
    • Buma Design -> czyli zdjecia naszych Beemek
  • Dyskusje o BMW
    • Dyskusje ogólne
    • Diagnostyka komputerowa
    • Paliwa alternatywne
    • Blacharstwo i lakiernictwo
    • Car Audio & Navi
    • Motocykle BMW
    • BUMA SERWIS czyli SAM NAPRAWIAM BMW
  • Galeria BMW
    • Galeria BMW
  • Mechanika i Elektryka
    • Seria 1
    • Seria 3
    • Seria 5
    • Seria 6
    • Seria 7
    • Serie X, Z i Inne
  • Tuning
    • Tuning Mechaniczny
    • Tuning wizualny
  • Giełda BMW - Ogłoszenia
    • ! ! ! UWAGA - SKRADZIONO BMW ! ! !
    • NAJLEPSZA OFERTA - NOWE CZĘŚCI DO BMW
    • Wybrane oferty na oryginalne gadżety i akcesoria BMW - Sklep sBMW.pl
    • Rabaty i Zniżki
    • Kup / Sprzedaj samochód BMW
    • Kup/Sprzedaj Części
    • Inne Ogłoszenia
    • Obejrzyj mi auto
    • SCHWARZe LISTe
    • SHINING CAR
    • Sklep Silesia Parts
  • Maxbimmer - Klub BMW Wrocław
    • Regulamin BMW Klub Wrocław
    • Spoty / Zloty BMW Klub Wrocław
    • Spoty Inne
    • Gadżety Forumowe
    • Forum Klubowe
    • Maxbimmerki
    • Forum przyjaciół Maxbimmera
    • Zaprzyjaźnione Kluby
  • Off Topic
  • Spotkania i Zloty
  • Wysypisko
  • vBCms Comments
  • vBCms Comments
  • vBCms Comments

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


About Me


Mój samochód


Skąd

Znaleziono 14 wyników

  1. Mam problem z DSC, ABS i tempomatem w E39. Mianowicie świecą mi kontrolki DSC, ABS i "ręczny", komputer wyrzuca błąd czujnika prędkości lewy przód. Spryskałem obydwie kostki przy lewym kole WD40, ale nie pomogło, pewnie siadł czujnik. Teraz moje pytanie, bo są dwa (niebieski i czarny?), który to czujnik prędkości koła? Który wymienić? Przy okazji, muszę wymienić czujniki klocków hamulcowych, są na lewym przodzie i prawym tyle? Czy jak zewrę kabelki tymczasowo, to błąd zniknie?
  2. Witam. Mój problem wygląda następująco. Zakupiłem ostatnio lusterko fotochrom do e34, bez żadnych pokręteł, tylko dwa czujniki, jeden z przodu drugi z tyłu takie ło: Doposażenie ? lust. wewn. elektrochrom. | BMW 5' E34 525i M50 Europa Musiałem przerobić wtyczke od instalacji bo miałem 3 pin a w lustrze jest 10 pin (tylko 3 piny aktywne 1, 3 i 10) W aucie nie mam oryginalnego kluczyka do sterowania centralnym, tylko mam dokładaną centralkę alarmu + sterowanie centralnym z kluczyka od stiga z allegro z kluczem 3 przyciskowym otwieranie z sygnałem, bez sygnału i w środku zamykanie. Teraz wystąpił taki problem. Po podłączeniu fotochromu lusterko działa elegancko tylko: po zamknięciu auta z pilota samochód się rygluje i zamyka i nie idzie go otworzyć. Otworzyć go idzie tylko z kluczyka od strony pasażera. Odłączenie lusterka fotochrom nic nie daje. Odryglowuje się dopiero z kluczyka (i tylko tak się odryglowuje) po otwarciu z klucza pasażera, otwarciu od wewnątrz strony kierowcy i przekręceniu kluczyka w stacyjce na zapłon. Próbowałem wgrać tego nieoryginalnego pilota ale coś nie idzie, niektórzy piszą, że dopiero koło 10 razu im weszło... aż tyle nie próbowałem. Sposób kodowania: 1. wsiadam zamykam drzwi 2. przekręcam klucz na 1 na nie więcej niż 5 sekund i wracam na 0 3. wciskam i przytrzymuję przycisk otwierania głośnego i naciskam szybko trzy razy przycisk zamykania 4. puszczam wszystko, zbliżam kluczyk do lusterka i naciskam przycisk otwierania głośnego 5. czekam nic się nie dzieje, lub auto się zamyka Centralkę od nieoryginalnego alarmu odpinałem i też ****. Przycisk od resetowania (dla wtajemniczonych) też nie działa. Jest jeden myk który niechcący zrobiłem montując lusterko, przy zarobieniu kabli stykły mi się dwa i zaiskrzyło ale żadnego bum nie słyszałem. Czy możliwe, że od tego sterownik od centralki szlag trafił? Jakieś sensowne pomysły? Jeszcze jedna rzecz, jak auto zamknę z kluczyka to odcina też szyby, bo nie mogę ich podnieść ani przyciskami ani z kluczyka w drzwiach kierowcy, więc jak dla mnie wygląda na to, że coś się poprzestawiało w sterowniku centralki, bo gdyby padł to już bym auta nie otworzył.
  3. afrus18

    Ma biedę odpalić.

    Witam:BMW fuck Mercedes:Posiadam BMW e36 2.0 bez vanosa i mam problem, chodzi o to że auto ciężko pali ,(i na zimnym i na ciepłym silniku) po kilku próbach zaczyna chytać ale tak jakby na nie wszystkie gary,po jakimś czasie zaczyna chodzić ale nie równo,gdy jest ciepła to zaraz po zgaszeniu odpali od strzała ale wystarczy kilka minut na zgaszonym silniku i problem powraca,druga rzecz to gdy jej depne to idzie nawet spoko ale przy około 4000-4500 obr. zdaża sie (nie zawsze) że lekko ją przymula na dosłownie sekunde i dalej już idzie ok. Ciekawostka, na gazie (sekwencja) w tak zwanym trybie awaryjnym pali zawsze od szczała (przy włączonym zapłonie naciskam przycisk do przełączania gaz ,benzyna i przytrzymuje go na dwie sekundy a następnie przekręcam kluczyk i jest ok.) Teraz to co już sprawdziłem i zrobiłem : wymiana świec na nowe ,wymiana cewek wysokiego,przepływka ok,wymiana sondy lambda,filtr powietrza nowy,podciśnienia,przewody do i z silniczka krokowego ok. na kompie nic nie wyszło (podejrzewam koleś miał kulawy i lichy program) co zauwarzyłem: gdy dodam jej gwałtownie gazu to mam wrażenie że łapie lewe powietrze tak jakby z pod korektora,kilka razy szczeliła w rure przy gwałtownym dodaniu gazu,gdy odewpne wtyczke od (niewiem jak się to nazywa ale jest na tym cięgno od gazu i nachodzi na to rura od przepływki a to jest przykręcone do korektora) to silnik zaczyna chodzić równo na wolnych obrotach a gdy je podłącze to zaczyna znowu nierówno pracować. Acha, silnik nie równo pracuje na wolnych obrotach i słabo się wkręca na nie i na bęzynie i na gazie chociaż na gazie troche lepiej i równiej chodzi. Brak już mi sił i pomysłów a szkoda mi tej "niuni" dlatego proszę o pomoc i z góry dziękuje. pozdrawiam Afrus18bmw_1
  4. A wiec problem polega na tym że jak otwieram auto to nic się nie dzieje totalna cisza za to jak zamykam to słysze jak przekaźnik "cyka" ale się nie ryglują zamki,dodam że jest to oryginalny centralny. bezpieczniki są ok,wypinałem kości drzwi-słupki czyściłem kontaktsprayem i nic dalej to samo! czy to oznacza że centralka się spaliła?
  5. Nabiłem ostatnio klimę, po jakimś czasie przestała chłodzić, dzisiaj przy okazji sprawdzania układu okazało się, że kompresor się nie załącza (mimo, ze INPA pokazuje status ON), teraz moje pytanie, bo chciałbym podłączyć na krótko sam kompresor i zobaczyć czy ruszy. Mogę podać 12V z akumulatora? W które kabelki się podpiąć? Układ jest pełny i szczelny.
  6. Jak w temacie sprzedam zmieniarke mp3 Xcarlink do bmw e46. Zmieniarka ma wejscie USB (pendrive do 2GB), SD (karte 4Gb dorzucam gratis), wejscie AUX na wtyczke JACK. Moduł sprawny w 100%, mozliwosc podłączenia na miejscu. Kompatybilna z takim wtykiem i takimi radiami Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cena 270 zł. do negocjacji. Info pv lub 798543646
  7. Witam Jakiś czas temu kupiłem telestart t60 taki jak na zdjęciu (mieszczący się w klapce nad sterownikiem webasta), myślałem, że wystarczy wpiąć wtyczke w gniazdo które jest na płytce zrywając tą zworkę która jest nad gniazdem złożyć i cieszyć się z włączania ogrzewania na pilota, sprawa jednak nie jest taka prosta. Po założeniu i zaprogramowaniu pilota wg. instrukcji webasto (wyjąć bezpiecznik od webasta poczekać 10s, wsadzić, wcisnąć przycisk off poczekać 3s, wcisnąć przycisk ON, poczekac 3s, i znowu OFF) BRAK REAKCJI! Po zaprogramowaniu w NCS STANDHEIZUNG na Aktiv BRAK REAKCJI Po zaprogramowaniu w NCS ZUSATZWASSERPUMPE aktiv STANDHEIZUNG_KONZEPT sh_high_ohne_sperrventil BRAK REAKCJI (w INPA wywalało mi błąd dodatkowej pompki obiegu, sparwdziłem i chyba jej nie mam więc odkodowałem) Znalazłem jeszcze FERNWIRKEN_STANDHEIZUNG aktiv (pilot zdalnego sterowanie ogrzewania postojowego) i nadal nic Koleś który mi to sprzedał twierdzi, że sprawdzał przed wysyłka i działa Prosze o pomoc walcze już z tym od kilku tygodni i żadnych efektów. Ma ktoś jakieś sugestie co jeszcze można zrobić żeby ruszyło, i czy wogóle jest opcja żeby ruszyło? Dodam, że mam e39 3.0d bez navi i mida [ATTACH=CONFIG]24524[/ATTACH] Telestart t 60 [ATTACH=CONFIG]24525[/ATTACH] Pilot
  8. Witam wszystkich! Posiadam E46 320D,2004 Od jakiegos czasu mam nastepujacy problem: wytarczy 8-9 godzin aby rozladowal sie akumulator. Oczywiscie probowalem juz z bezpiecznikami. Pobor pradu gdy samochod stoi wynosi 2A, gdy wyciagne bezpieczniki Nr. 7 i 41 -Radio i Navi spada do 0,7A-dalej za duzo. Wypialem alarm, modul komfortu, inteligentna kleme, ale nic nie spada. Nie mam pojecie gdzie dalej szukac. Moze ktos z was mial podobny problem? Z gory dzieki za pomoc Pozdro Kempes
  9. el_banano

    Bład poduszki

    byłem wczoraj na diagnostyce komputerowej silnika i miałem 3 błedy poduszki. błąd napinacza pasa pasażera, maty siedzenia pasażera i poduszki kierowcy. Gościu mi to usunął i było wszystko git do dziś jak odwoziłem żone do szkoły. kiedy wsiadła zauwazyłem że znów sie zapaliła kontrolka od poduchy ;/ nie wiem tylko od czego czy jak wsiadła czy jak zapieła pas. Jak to można rozwiązać lub sprawdzić z czym jest problem? Dodam jeszcze ze diagnosta powiedział że kontrolka sie zapaliła bo było za duze napięcie na oporniku. Czy na przykład zmiana bezpiecznika na ciut większy by pomogła czy grzebać w pasie i siedzeniu bo coś nie kontaktuje? Prosze o konkretne rady a nie teksty typu " nie odwoź wiecej żony do szkoły"...... :lol:
  10. bodek

    problem z odpaleniem

    Witam wszystkich. Poszukuje pomocy, mianowicie robilem przekladke silnika z m43 z 97r na m50b25 z 92r. I wszystko by było git jak by odpalił, silnik kreci ale nie odpala. Oryginalnie autko mam wyposazone w ews a dawca go nie miał, co sadzicie? co tu mozna zrobic??
  11. Sprzedam jedno z najbardziej unikatowych modeli beckera o nazwie online pro. Posiadam do radia - zestaw dzięki któremu można połaczyć się ze skrzynką meilową i inne. -Zestaw głośnomówiący. -filtr zakłóceniowy. -wtyczke z wyjściami RCA. -kod do radia. Wszystko orginalne spod stajni Becker. Radio w stanie idealnym bez żadnych uszkodzeń. Cena 700 zł za całość kontakt pw
  12. Witam znajomy ma problem w bmw e39 2.5 benzyna ze swiatlami stopu po tych upalach zauwazyl ze stop swieci mu sie caly czas co moze byc ta przyczyna?
  13. Zapłacę każde pieniądze do 40zł za czujnik temperatury zewnętrznej do e46, e38 lub e39. Jeśli ktoś ma do sprzedania proszę o kontakt. Może być używany orginał
  14. rasend23

    OBC

    Witam dzisiaj podczas wymiany żarówki w obc prawdopodobnie spaliłem komputer pokładowy obc (zapomniałem wyłączyć zapłon:?) poszedł tylko dymek z kompa i koniec teraz jak go podłącze to tylko mrugnie coś tam na wyświetlaczu i koniec. A mianowicie chciałem zapytać czy jeżeli teraz odłączyłem całkiem obc to moge tak jeździć czy coś się może stać albo główny komputer będzie miał jakieś błedne dane??