piki20 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 kupiłem niedawno BMW 320i coupe z 97 roku i mam problemy z pierwszym biegiem poniewaz nieraz mi wybija go co to moze byc jaka moze byc przyczyna prosze pomózcie .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Spróbuj wymiany oleju. Jeśli nie pomoże to skrzynia do wymiany (pewnie synchro jedynki padło), koszt rozbebeszania skrzyni i wymiany synchronizatora nie opłacalne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Podlacze sie troszke do tematu , jak ostro pokatuje swoja bakami itd i sie nagrzeje ostro to czasem mam problem z jedynka i dwojka .. I stawiam na to ze to olej , jaki kupic do skrzyni manula M20B20 ? Jezeli to nie pomoze to przezuce sobie skrzynie bo lezy w garazu , ale wpierw chce sprobowac sam olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 dzieki za podpowiedz,bo ostatnio tez zaczalem miec ten sam problem.nie czesto ale sie zdrarza. <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piki20 Opublikowano 19 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 dzieki za podpowiedz mam nadzieje ze zadziała wymiana oleju spróbuje dzieki wielkie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUFF Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Ja mam problem z cieko wskakujaca 2 i czasami tez zazgrzyta, wiec wymienilem olej bo bylo go malo, ale to nie pomoglo - wiec albo synchronizator albo skrzynia sie konczy ..... chya ze moze jeszcze jakies propozycje co z tym zrobic ....?? PS. moje auto BMW 325 i SE manual.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 albo synchronizator albo skrzynia sie konczy ..... Konczy sie synchronizator, ale jest to rownoznaczne ze stwierdzeniem ze konczy sie skrzynia gdyz synchronizatora nie oplaca sie wymieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUFF Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 wlasnie tak tez przypuszczam, takze wymiana skrzyni - tylko jak trafic lepsza niz mam :lol: , tak mam e 36 do przedmowcy..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Jak szukać? Trzeba brać z gwarancją, że w razie czego wymieniasz z powrotem, ot co. Najgorsze są tu koszty samej wymiany :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleko Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Co do opinii na forum: Wyskakiwnie biegów nie jest winą oleju, jak jest za gęsty to mogą biegi ciężko wchodzić, szczególnie jak jest zimny. W sprawie skrzyni: siada tak po 1mln kilometrów, więc jak coś nie halo to nie wymieniajcie jej od razu. Jak ktoś daje jazzu to synchronizatory rozwali; przy Dieslach z duzym momentem i nieodpowiednim traktowaniu (czytaj daz do dechy tak przy 2000) polecą łożyska na wałku sprzegłowym. Takie są skutki i trzeba sie z nimi liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 więc jak coś nie halo to nie wymieniajcie jej od razu A co innego byś poradził? Ceramizer do oleju w skrzyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi