Pershing Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Kto mnie wołał dziś na CB w okolicach ulicy żmigrodzkiej ?? cytuję : czerwona E30 z batem na tyłku. Ciekaw jestem bo niedokończyliśmy rozmowy i nie bardzo wiem o co chodziło , musiał być to ktos z klubu albo forum bo doskonale wiedział o spotach na andersa , a potem gdzieś mi uciekł ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Przyznaję się to ja . :mrgreen: lubię pogadać z kierowcami Beemek na CB i próbuję werbować na spocik . :mrgreen: .Akurat trafiłem na klubowicza :oops: :oops: :oops: <bmw_1> . dobry patent[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 kto jeszcze uzywa CBwe wro? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 19 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Wlasnie cie próbowałem zlokalizować , ale jakos nie dało rady :mrgreen: trzeba bedzie sobie kupic mocniejsze radyjko :mrgreen: Kosa , coraz wiecej kierowców osobówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Tato ma CBka :mrgreen: a jak trasa to sobie gadam przez niego :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Gdzie we Wrocku mozna założyć CB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 20 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Najlepszy warsztat gdzie zakładają CB we Wrocku to UNI SERVICE ul. Armii Krajowej 59 (baza transbudu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Fajny bajer , ale szkoda ze taka duuuzia antena :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 20 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Są i małe :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Tato w lanosie ma antenke ok 60-70cm przyczepiana na magnes :wink: i dobrze odbiera :mrgreen: w każdej chwili można ściągnąć i schować :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Tato w lanosie ma antenke ok 60-70cm przyczepiana na magnes :wink: i dobrze odbiera :mrgreen: w każdej chwili można ściągnąć i schować :mrgreen: Niestety takim ciaglym sciaganiem i zakladaniem anteny mozna rozstroic antene a co za tym idzie --> spalic koncowke mocy. Poza tym antena na magnesie ma slaby kontakt z masa auta wiec trudniej ja dostroic. Ja chce zalozyc do swojego reksa CB i antene montowana w miejsce gdzie wczesniej była antena od radia albo przykrecic ja do rynienki z batem 1-1,5m. Mam pytanie do ludzi uzywajacych CB w swoich bawarach. Jakie macie radyjka? Jakie anteny? Gdzie umocowane (najlepiej jakies zdjecie) i jakie mniej wiecej zasiegi osiagacie z innym autem w terenie zabudowanym i poza terenem zabudowanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Ja mam antenke LEMM AT 1700 umocowaną na klapie na uchwycie , radyjka jakie miałem to : 1. ALAN 199A - szumofon 2.ALAN 100 PLUS - szumofon Teraz UNIDEN PRO 520XL - całkiem przyjemne radyjko Zasięgi w dużej mierze zależą od warunków propagacyjnych pogoda itp. Wiadomo , to nie jest telefon komórkowy , przy mojej antence wachają się od 2 do mniej więcej 10 kilometrów. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 ja planuje zakup Midlanda 1001z ale to chyba jest mniej wiecej podobne radyjko do Twojego. Antenke masz jak dla mnie troche przydlugawa ja bym chcial cos krotszego ale na rynienke przy dachu wiec powinien byc podobny efekt z zasiegiem. A jaki miales SWR przy strojeniu anteny na tej klapie? Masz mzoe jakies foto? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Midland 1001z to lekki szumofon jak wszystko co nowe spod znaku Midlanda , jedyne godne polecenia to stary 77-104 (mobil) , alan 38 (ręczniak) , alan 555 (bazówka). Lepiej dołożyć parę złotych i zainwestować w UNIDENA lub PRESIDENTA. Moja antena faktycznie jest ciut długawa , ale póki co najlepsza mobilówka na rynku. Jeśli chodzi o mocowanie anteny to nie ma znaczenia gdzie ja zamocujesz w osobówce (byle nie do plastikowych części) róznica wysokości między dachem a klapą to pikuś. Istotna jest długość samej anteny , najlepiej żeby jak najbardziej była zbliżona do długości połowy fali (fala 11m) , ale nikt przeciez nie bedzie jezdził z 5.5 metrową anteną , dlatego w mobilówkach stosuje sie cewki i tu 1,5 czy 1,7 metra robi spora różnicę. Współczynnik fali stojącej przy antenie na klapie utrzymuje się na poziomie 1.1 - 1.2 na kanale 20 i 1.5 na kanale 1 i 40. Fotkę znajdziesz w naszych śmigiełkach. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 ja planuje zakup Unidena 510 XL troszke drozszy od alana 199, mozna znalezc od 250 - 280 PLN bez anteny , ale ponoc rewelka wolalbym uzywke ale zobaczymy pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Pershing tak poczytalem i chyba zdecyduje sie na zakup Unidena pro520xl. Chodzi mi jeszcze po glowie TTi 770, ale mam obawy co do niezawodnosci tego urzadzenia. Kosa lepiej juz dolozayc i kupic Unidena 510xl gdyz jest wyposazony m.in. w RF-Gaina dzieki ktoremu mozna plynnie regulwoac czulosc odbiornika. Szczegolnie ta funkcja jest przydatna w wiekszych miastach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Aha. Pershing mam jeszcze pytanie. Czy wierciles dziure w klapie? Wnioskuje ze nie ale nie ejstem pewien. Jaki jest koszt takiej anteny jaka masz i koszt uchwytu? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Koszt anteny to 85 zl Koszt uchwytu jakieś 25zl Otworów w klapie nie trzeba wiercic :wink: a to TTi to niestety nie testowałem pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Kosa lepiej juz dolozayc i kupic Unidena 510xl gdyz jest wyposazony m.in. w RF-Gaina czyzby chodzilo Ci o 520XL, bo napisalem ze planuje zakup 510 ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 czyzby chodzilo Ci o 520XL Tak dokladnie - literowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 No i kupilem Unidena 520xl i antenke Lemm AT-1200. Wszystko fajnie chodzi takze jak bedziecie gdzies widziec blekitnego rekina z batem na dupie to wolajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Łodświeżam happy_bmw Od wczoraj można mnie wołać, mam bata z tyłu po lewej mańce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 no ja od niedawna mieszkam obok parku południowego więc jest szansa że się czasem złapiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Łodświeżam happy_bmw Od wczoraj można mnie wołać, mam bata z tyłu po lewej mańce. jutro sprubuje grren bunie wołac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin E46 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 kto jeszcze uzywa CBwe wro? pozdro Ja zawsze to lepsze od GPS-u i antyradaru :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi