NetSerwer Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 (edytowane) Mam temat: dziś na parkingu podziemnym w hipermarkecie zauważyłem, że samochód jest lekko przekrzywiony na prawą stronę (patrząc od tyłu przy wyłączonym silniku i postoju ok 20 minut). Jako, że mam Touringa z nivo na początku pomyślałem właśnie o nim. Generalnie Buńka po odpaleniu ładnie bzyka z tyłu i jest ok. Co jakiś czas zapala mi się jednak kontrolka nivo. Jeśli już kontrolka się zapali, to jest to zawsze jak zapalę samochód i nie ruszam od razu, ale jeszcze chwilkę stoję. Jeśli kontrolka się zapali, a ja wyłączę i od razu włączę samochód to problem znika. Nigdy tez nie miałem problemu z szuraniem tyłu mimo, że mam 17" alusy i kółka 225/50. Mało tego, po wymianie opon samochód ładnie wstał do profilu. Ale czy to na pewno musi być problem z nivo? Co jeszcze wpływa na "równość" samochodu? Mechanik ze mnie żaden, stąd pytanie do bardziej doświadczonych koleżanek i kolegów... PS. Mam świeżo zmienione przednie amorki i dwa wahacze z tyłu po jednej stronie... Edytowane 17 Listopada 2010 przez NetSerwer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 a zrobiles zbierznosc po wymianie wahaczy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 A nie zrobiłem... Powinienem? Tak ostatnio mi się wydawało, że mam kierownicę lekko w lewo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 po kazdej interwecji w zawieszenie robi sie zbierznosc wiec smigaj i powino byc miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Tak zrobię Edu2301, może nawet jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Tak zrobię Edu2301, może nawet jutro... Ja stawiam Na To ale poczekaj co inni na ten temat sie wypowiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 w przypadku nivo bylby problem z wysokoscia samochodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Dziś rano zrobiłem sobie wycieczkę do zaprzyjaźnionego warsztatu i chłopaki sugerują czujniki poziomowania nivo. Jestem umówiony na poniedziałek, dam znać, co wyszło z lasu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 No i jak co było problemem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Komp padł i niestety nie zrobili diagnozy. W jeździe nie przeszkadza, ale wnerwia, a ja lubię tip-top. W poniedziałek idzie na 3 dni do warsztatu na diagnozę nivo (z poziomowaniem), wymianę podnośników szyb w drzwiach, wymianę klosza halogenów, centralki parktronic'u, śmigła wisko i jeszcze innych pierdół (w sumie 16 punktów i pewnie z 2000 tyśki...). Życie. Dam znać po wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Ty go nie kupiłeś przypadkiem w Krakowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Nie, lokalny klient :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 kilka z tych elementów sam byś wymienił i kilka złotych zostało by w kieszeni nawet nie trzeba być mechanikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 kilka z tych elementów sam byś wymienił i kilka złotych zostało by w kieszeni nawet nie trzeba być mechanikiem Ale przydałby się kanał lub rampa i miejsce, gdzie można by to zrobić... W blokowiskach z tym raczej krucho, a moi znajomi to krawaciarze - jako i ja - którzy po robocie sączą Jaśka i oglądają seriale (tu akurat ja się wyłączam, ja ganiam z córka na czworaka po domu :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 do wymiany kloszy czy śmigła wisco nie potrzebujesz kanału no ale to trzeba lubieć pogrzebać przy autku ja lubie sam porobić ile mogę oczywiście warunków niemam i grubsze roboty to warsztat;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Ja u znajomego w warsztacie serwisuje ale i tak wchodzę pod fure jak trzeba i z nim tam kręcę ;P, ale nie odbiegajmy od tematu nie ukrywam że chciałbym poznać koszt takowej awarii, w razie co dawaj znać co jak i ile za części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Te detale to przy okazji większej naprawy robią mi w zaprzyjaźnionym warsztacie, więc kosztuje mnie extra z 50 PLN. Ale kupuję sam co mogę na Allegro (co WARTO tam kupować), co i tak daje wymierne oszczędności... Poza tym nawet ******ły przy zerze stopni w świetle latarni na parkingu pod blokiem nie dają satysfakcji ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezz Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 witam Wszystkich,sorki za odkopanie tematu,ale mam ten sam problem w moim e39,czy problem został rozwiązany?jesli tak to co było przyczyną? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi