Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam temat: dziś na parkingu podziemnym w hipermarkecie zauważyłem, że samochód jest lekko przekrzywiony na prawą stronę (patrząc od tyłu przy wyłączonym silniku i postoju ok 20 minut). Jako, że mam Touringa z nivo na początku pomyślałem właśnie o nim. Generalnie Buńka po odpaleniu ładnie bzyka z tyłu i jest ok. Co jakiś czas zapala mi się jednak kontrolka nivo. Jeśli już kontrolka się zapali, to jest to zawsze jak zapalę samochód i nie ruszam od razu, ale jeszcze chwilkę stoję. Jeśli kontrolka się zapali, a ja wyłączę i od razu włączę samochód to problem znika. Nigdy tez nie miałem problemu z szuraniem tyłu mimo, że mam 17" alusy i kółka 225/50. Mało tego, po wymianie opon samochód ładnie wstał do profilu.

Ale czy to na pewno musi być problem z nivo? Co jeszcze wpływa na "równość" samochodu? Mechanik ze mnie żaden, stąd pytanie do bardziej doświadczonych koleżanek i kolegów...

PS. Mam świeżo zmienione przednie amorki i dwa wahacze z tyłu po jednej stronie...

Edytowane przez NetSerwer

Komp padł i niestety nie zrobili diagnozy. W jeździe nie przeszkadza, ale wnerwia, a ja lubię tip-top. W poniedziałek idzie na 3 dni do warsztatu na diagnozę nivo (z poziomowaniem), wymianę podnośników szyb w drzwiach, wymianę klosza halogenów, centralki parktronic'u, śmigła wisko i jeszcze innych pierdół (w sumie 16 punktów i pewnie z 2000 tyśki...). Życie.

Dam znać po wszystkim.

kilka z tych elementów sam byś wymienił i kilka złotych zostało by w kieszeni nawet nie trzeba być mechanikiem ;)

Ale przydałby się kanał lub rampa i miejsce, gdzie można by to zrobić... W blokowiskach z tym raczej krucho, a moi znajomi to krawaciarze - jako i ja - którzy po robocie sączą Jaśka i oglądają seriale (tu akurat ja się wyłączam, ja ganiam z córka na czworaka po domu :-).

Te detale to przy okazji większej naprawy robią mi w zaprzyjaźnionym warsztacie, więc kosztuje mnie extra z 50 PLN. Ale kupuję sam co mogę na Allegro (co WARTO tam kupować), co i tak daje wymierne oszczędności...

Poza tym nawet ******ły przy zerze stopni w świetle latarni na parkingu pod blokiem nie dają satysfakcji ;-)

• 4 miesiące temu...