///M3 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Witam Wczoraj bylem niedaleko ostrowa , wracając zauwazylem ze strasznie powoli mi sie ruszaja wycieraczki :confused: potem wydawalo mi sie ze ciemniej swiecą zegary ... jadac dalej włączyla sie kontrolka ABS, potem wszystkie zaczely sie wlaczac... komputer pokazywal rozne błędy i w koncu zaczelo wszystko sie sciemniac do zera, samochod przestał ciągnac iiiiiiiiii zatrzymał sie.. w srodku lasu <sciana> :mad:ciemno.. głucho lasy jakies.. rozrusznik sie juz nie odezwal .. kompletny brak pradu.. <sciana> musialem dzwonic po ojca przywiozl aku podlaczylismy nowy aku i dojechalem do domu . Co jej jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 pewnie alternator siadł,nie paliła się kontrolka?komputer wyłączał wszystko po kolei co pobiera prąd,w końcu sam usiadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 terz stawiam alternotor mniałem podobne objawy najpierw zauwazyłem ze wycieraczki wolniej pracuja potem ze mi swiece dłozej podgrzewa i wkoncu zapaliła sie kontrolka od ładowania wymnieniłem szczotki i kumutator(hyba tak sie to nazywa,dwa pierscienie do których przylegaja szczotki) i wszystko działa jak powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 jakie koszta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 nie ma tragedii,najlepiej sam wymontuj alternator i daj do elektryka,150-200pln.,tak około(oczywiście jeśli to tylko szczotki,tuleje,jeśli wirnik,stojan-150 używka na allegro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Jak sam wymontujesz to myślę , że naprawa zamknie się max w 100zł. Za 150 kupisz już używkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 mialem przygode bo zjaral mi sie w grudniu alternator , koszt naprawy 130 zl regulator napiecia nowy , lozyska, Jak kupisz uzywke na alegro 150 zl to i tak musisz oddac do elektromechanika bo nie wiesz co zalozysz Okaze sie ze musiz dolozyc drugie tyle a wtedy juz sie robi drogo . Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 mialem przygode bo zjaral mi sie w grudniu alternator , koszt naprawy 130 zl regulator napiecia nowy , lozyska,Jak kupisz uzywke na alegro 150 zl to i tak musisz oddac do elektromechanika bo nie wiesz co zalozysz Okaze sie ze musiz dolozyc drugie tyle a wtedy juz sie robi drogo . Pozdr tak,ale jak ci policzy 400 za wirnik(jak mi),to już inna rozmowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 no wlasnie oto mi chodzi kupujesz za 150 zeta oddajesz zeby miec pewnosc a tu lipa powiedzmy wirnik 400 , regulator 50 lozyska 60 , mostek prostowniczy etc , ja tez poszedlem po kosztach dostalem alternator z m60 b30 oddalem do przegladu ( nie wyciagajac swojego) kolo skasowal mnie 150 zeta ( moj po spaleniu zlom totalny) jade do mechanika a tu zonk ja mam inny okazalo sie ze i owszem dostalem alternator od m60b30 ale z e38 regulator napiecia polaczony jest z kompem i sie nie wzbudza bez sygnalu z kompa , wiec kupilem taki jak potrzeba przez allegro i koszt zakupu 120, koszt jak juz wczesniej pisalem przegladu i wymiany zuzytych czesci 130, razem 250 , jak by ktos chcial to oddam pokosztach alternator do m60b30 z e38 ") ( po przegladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 jakie koszta ? szczotki 6 złoty trzeba było rozwiercac zeby wyciagnac stare z regulatora napiecia(w nowych luty zalac morzna silikonem),pierscienie kosztowały 22 zlote, potrzebana bedzie zywica zeby je dobrze potem oblac(same luty)łozyskaterz po kilka zloty kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 hmm ja nie mam czasu na grzebanie, w poniedzialek odwioze auto do mechanika niech sprawdzi i powie co jest , mam nadzieje ze nic takiego :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Standardowe objawy braku ładowania i pobór już tylko z samego akumulatora. Miałem identycznie jak mi w altku odechciało się szczotkom. Ja nie bawiłem sie w wymiane samych szczotek a kupiłem regulator napięcia gotowy razem ze szczotkami. ABS wyłącza sie jak napięcie jest za niskie i jak za wysokie. Jak złapie kogoś taka akcja z alternatorem na trasie to polecam fizycznie wyłączyć światła mijania z przełącznika nawet mimo tego że żarówki się już tylko żarzą-mi dało to dodatkowe 5km(nie stanąłem w polu o 2 w nocy a doturlałem sie do miasta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 nie bylo mozliwosci jechania bez swiateł.. na trasie do ostrowa jest to niewykonalne ... wolalem zeby ojciec przywiozl mi aku . Dzis e34 zostalo w domu z wiadomych powodow i jezdze ojca Omegą B ale jednak wole e34 bije omege pod kazdym wzgledem poza jednym.. KOMFORT! ale i tak nie zamienie za nic bmw :)happy_bmwuklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micnic Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 dobry elektromechanik jest na Szwajcarskiej Jan Mucha bylem u niego wczoraj bo padl mi rozrusznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 zaprowadze do mojego mechanika , powiedzial ze sie upora z tym bez kłopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 auto u mechanika sprawa w toku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi