gregor3238 Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 BMW520i M54 Zimny silnik pali na dotyk , jednak po przejechaniu 300-400 metrów zaczyna nierówno pracować tak jakby nie palił któryś cylinder i zapala się żółta kontrolka silnika .Gdy wyłączę silnik i odpalę znowu kontrolka gaśnie silnik pracuje równo i wszystko jest ok.Jednak gdy odpalę zimny silnik i od razu nie ruszam po kilku sekundach silnik zaczyna nierówno pracować i mocno falują obroty ,zapala się żółta kontrolka silnika,wyłączenie i odpalenie nie rozwiązuje problemu a silnik zaczyna normalną pracę po kilkunastu kilometrach.Wymieniłem już świece oraz czujniki temperatury silnika bez rezultatu.Jak wyłączyłem zimny silnik gdy falowały obroty i wykręciłem świece to były zalane.Czy ktoś może wie co może być przyczyną??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 za bardzo nie ma co gdybać - czyjnik wału/wałka, krokowiec, sonda labda(któraś), cewka, może komp a nie bedziesz wszystkiego wymieniał pokolei. Podjedź na dobrego kompa i bedziesz pewny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor3238 Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Dzięki za podpowiedż.Byłem z Betką na dwóch kompach ,na jednym wyświetliło czujnik temperatury,wymieniłem oba,na drugim kompie pokazało awarię cewki 5 cylindra też wymieniłem ale na razie bez skutku.Wtorek znowu jadę na kompa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Zapewne czujnik położenia wałka. Ale kupuj tylko oryginał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor3238 Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Dzięki. W środę napisze co znalazł komp.Czujnika wałka pod uwagę nie brałem,może faktycznie zdechł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor3238 Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 na kompie wyszedł błąd w układzie zapłonowym 5i6 cylindra,pokasowaliśmy błędy i zamieniliśmy miejscami cewki z cyl.5i6 na cyl. 1i2 a z 1i2 na 5i6 zobaczymy gdzie teraz wyjdą błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 To wyjdzie teraz bład na 1 i 2:D wymień świece przy okazji i wtedy będzie miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor3238 Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Świece są nówki ,jak wyjdzie 1,2 to cewki ale jak wyjdzie 5,6 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Nie wyjdzie, nie powinno przynajmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor3238 Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 niestety,błąd 5i6 cylindra, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi