Kosa Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Witam Problem wygląda następująco: prędkościomierz podczas jazdy ze stała prędkością np. 90km/h potrafi wahać się w przedziale 80 - 120 km/h, co za tym idzie ekonomizer też wskazuje błędnie oraz tempomat szarpie. co mnie dziwi to to że gdyby czujnik prędkości był walnięty to by nie zliczał km a zlicza normalnie a znowu gdyby zegary padały to chyba tempomat by normalnie działał (nie szarpał) jakieś pomysły ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 aktualizacja: licznik kilometrów dziennych zaniża o 20%, jak nawi pokazal 50km przejechanych to na liczniku mineło 40km, czyli czujnik kaput już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 A mozliwe ze z zegarami jest cos nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Tempomat i wskaźnik V są ściśle związane z czujnikiem. Jeśli masz reakcje i na tempie i na liczniku to czujnik lub jego obwód nawala. Na 1szy ogień-kup elektrosol i rozepnij kostkę czujnika w moście,pooglądaj kabelki i styki/piny-pryśnij elektrosolem. Czujnik możesz wykręcić wysunąć i przeczyścić szmatką tą szczelinę czujnika. Mi wskazówka spadała do zera a po przebudzeniu leciała o 30km wyżej niż jechałem w takim piku. Stało się tak 2 razy na kilka sekund w sumie podczas trasy do Lubina-jakoś śmiesznie wolno mi leciały setki metrów w liczniku.Na parkingu w lubinie już wiedziałem co nie grało-mi pękła kostka elektryczna po stronie czujnika i nie było skutecznego kontaktu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 czujnik w dyfrze do czyszczenia. napewno jest zawalony cały opiłkami i naliczac kilometry bedzie wtedy, kiedy pokazywana jest predkosc, a kiedy licznik lezy to nie nalicza mialem tak samo w e30 jak kupilem. wykrecilem czujnik, wyczyscilem i igła pozniej wogole przestal dzialac predkosciomierz. okazalo sie, ze kostka mi sie rozwalila przy dyfrze, a ze jest rozbieralna to ją rozebralem, zrobilem na nowo, polutowalem i tez dzialalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 kolego miałem podobny przypadek.prędkościomierz mi wariował i pokazywał błędne obroty ekonomizer tak samo inspekcja olejowa i wskaźnik benzyny,u mnie otóż było to że licznik miałem popsuty,kupiłem od kumpla licznik i od tamtej pory jest wszystko ok wcześniej sprawdziłem czy to na pewno tego wina jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi