sagirop Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Witam. moja e34 z silnikiem m60b30 kupiłem w maju09r. poprzedni właściciel wyciął katy i wstawił strumienice. silnik strasznie się huśta na obrotach jałowych i spaliny capią jakby pod maska był V88:| a kolo dwumasowe juz tak wyklepało ze siara stać na światlach bez wciśnietego pedału sprzęgła:( Na kanale zauważyłem ze sondy lambda umieszczone są za strumienicami a wydaje mi sie ze skoro piszecie ze sonda jest przed katem to powinna byc w tym zestawieniu przed strumienica..?? pomóżcie mi bo szykuje sie na zlot w krzywej na 27marca a puki co 523 e39 z ledwościa odstawie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 nr 18 sonda lamda,może to coś ci powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Ja mam wywalone katy i wspawane tłumiki w ich miejsce , ale sondy są wspawane przed tłumikami .... obawiam się , że te strumiennice mogą poprzez swoją kontrukcję nieźle mieszać na wylocie i stąd takie objawy. Ale wywalona dwumasa też potrafi niezle zatelepać silnikiem więc sondy warto poprawić ale czy one rozwiążą problem tego do końca bym nie był pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagirop Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 ze schematu wynika ze sondy montowane sa w katalizatorach na samych ich wlotach. zaraz pompuje wode w kanale i wlatuje tam na ostrej. mam nadzieje ze chociaz troche sie poprawi . a jeszcze pytanie do kolegi Mordulca. wiesz moze jak zaspawac dwumas? bo ceny dwumasów dobijają i jezeli zaspawam dwumas to czy mam szanse dopasowac jakas tarcze ze sprezynami zeby wytlumic drgania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi