Skocz do zawartości

umieszczenie sond lambda-V8 bardzo nierówno chodzi POMOCY

sagirop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. moja e34 z silnikiem m60b30 kupiłem w maju09r. poprzedni właściciel wyciął katy i wstawił strumienice. silnik strasznie się huśta na obrotach jałowych i spaliny capią jakby pod maska był V88:| a kolo dwumasowe juz tak wyklepało ze siara stać na światlach bez wciśnietego pedału sprzęgła:( Na kanale zauważyłem ze sondy lambda umieszczone są za strumienicami a wydaje mi sie ze skoro piszecie ze sonda jest przed katem to powinna byc w tym zestawieniu przed strumienica..??

pomóżcie mi bo szykuje sie na zlot w krzywej na 27marca a puki co 523 e39 z ledwościa odstawie:(

Gość Mordulec

Ja mam wywalone katy i wspawane tłumiki w ich miejsce , ale sondy są wspawane przed tłumikami .... obawiam się , że te strumiennice mogą poprzez swoją kontrukcję nieźle mieszać na wylocie i stąd takie objawy.

Ale wywalona dwumasa też potrafi niezle zatelepać silnikiem więc sondy warto poprawić ale czy one rozwiążą problem tego do końca bym nie był pewien :)

ze schematu wynika ze sondy montowane sa w katalizatorach na samych ich wlotach. zaraz pompuje wode w kanale i wlatuje tam na ostrej. mam nadzieje ze chociaz troche sie poprawi .

a jeszcze pytanie do kolegi Mordulca. wiesz moze jak zaspawac dwumas? bo ceny dwumasów dobijają:| i jezeli zaspawam dwumas to czy mam szanse dopasowac jakas tarcze ze sprezynami zeby wytlumic drgania?