seba1 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 witam Wszystkich, mam problem z BMW 520i e39, rocznik 1998. Przy odpalaniu na zimnym silniku coś chrobocze w okolicy siedzenia od strony kierowcy (oczywiście na zewnątrz). Po chwili jak spadną obroty chrobotanie ustaje. Pojawia się również w trakcie jazdy np. jadąc na 1 biegu 2000 obr. puszczam gaz i w okolicach 1500 odr. słychać chrobotanie, potem ustaje. Nie wiem czy to łożysko czy coś w skrzyni biegów. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 http://www.maxbimmer.pl/forums/22-Powitania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 miałem tak nieraz w e34 ale nie doszedłem do tego:) ale mi to tak bardziej za kierowcą chrobotało jak by tłumik drżał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 mogl ci sie wklad katalizatora oberwac i lata ci po puszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Nie wiem, jak w e39, ale ja pod siedzeniem kierowcy to mam pompkę elektryczną paliwa, może Ci się przyciera i wydaje jakieś dziwne dźwięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Katalizator się skończył - uniwersalny katalizator z montażem ok 400-500 zl i spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Katalizator się skończył - uniwersalny katalizator z montażem ok 400-500 zl i spokój to juz lepiej wyciac calkiem i wstawic rurke ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Sprawdź układ paliwowy, leci on właśnie po lewej stronie autka. Innej możliwości nie ma.Jeśli byłoby to jakieś łożysko, to nie chrobotało by na postoju, bynajmniej w układzie paliwowym. A nic innego po lewej stronie nie ma. happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 A jest jakaś różnica w tym chrobotaniu jak wciśniesz sprzęgło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Pojedz na kanal i obadaj sobie caly uklad wydechowy na 99% on jest powodem tego chrobotania... Doklanie caly uklad wraz z mocowaniami oraz gumami. Mimo wszystko w E39 nie dali kompa do wydechu, wiec chyba nic wiecej tam nie moze pukac.... (wredny zart) :lol::lol::lol: Czasem chrobocza tez tuleje oraz jakies oslony tarcz hamulcowych. Ale objaw ustawania przy innych obrotach pasuje najbardziej do wydechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 ci po puszce oj Taz takie brzydkie zwroty, hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 To pewnie chrobotak lewostronno-podpodłogowy :lol: ja nie mogę namierzyć kto mi syczy pod kolektorem dolotowym :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skrobiii Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Tez tak mialem, na 100% bedzie kat. w M52b20 i M52b25 kat i rury kolektorowe sa takie same a kat w srodku ma przednia czesc ktora lubi sie oddzielic od puszki i chrobotac jakby ktos tam garsc drobniakow rzucil a w nastepstwie rozkruszona przednia czesc zatyka tylna i wtedy bedzie brak mocy. Od razu odradzam wybebeszenie i zaspawanie bo bedzie chodzic jak calibra w wersji speszal edyszyn ala batmobil, u siebie zalozylem montazowy kat z rurami kolektorowymi i jest git.I profilaktycznie podepnij ja i sprawdz silnik czy wszystko gra bo u mnie uszkodzony czujnik pol. przepustnicy uszkodzil kata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Tez obstawiam kat. Wymontuj katy i wywal to ze srodka zeby Ci katow nie zapchalo,albo najlepiej wstaw rure w ich miejsce. Popatrz dobrze od spodu bo moze to poprostu jakas blaszana oslona poluzowala sie i chrobocze. Od razu odradzam wybebeszenie i zaspawanie Katy wybebeszysz bez rozcinania ich i spawania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 dzięki bardzo wszystkim za podpowiedzi. Będę musiał podjechać na warsztat i sprawdzić. Dam znać co to było. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 witam wszystkich, jak się okazało był to katalizator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi