PawełWilk Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Witam - jakies 2 miesiace temu mialem problem z Bmw e39 2.8. Okazalo sie ze przyczyna byl czujnik polozenia walu. Kupilem drugi ( uzywany ).Teraz znowu mam jakis problem. wczoraj jak jechalem ok 100km/h sama sobie zgasla, ale po zjechaniu na bobocze zapalila bez problemu, i pojechalem dalej, robi sie jej jeszcze cos takiego ze cos przeskakuje i traci moc - jakby sie dusila. Po postawieniu i ponownym odpaleniu jest juz normalnie. Podobne objawy mialem gdy 2 miesiace temu poszedl mi czujnik polozenia walu. Z tym ze wtedy ciezej palila a teraz pali bardzo dobrze. Jak myslicie czy to znowu czujnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 ja tez kupiłem kiedys używany - za 200, padł po tygodniu, za Boscha dałem 250 zł i smiga już 3 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witam jeśli chodzi o czujniki to polecam simensa vodo za ok 300zł wymieniłem czujnik wałka i wału i na prawdę nie polecam używek czy chińczyków zaoszczędzisz 100zł wydasz potem więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasior Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Możliwe że to czujnik położenia wału najlepiej sprawdzić pod komputerem by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stein Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 kolego masz ten sam problem co ja miałem w 3.0D ... okazało się ze poszedł mi zawór przy pompie. objawy miałem na początku jak ty lecz się nasilały auto często gasło kiepsko aż prawie wogóle nie chciało autko palić. za zawór dałem 500 zł i wymiana 200zł. a sprawdź może sprawdź kompie najpierw czy pompka progowa podaje odpowiednie ciśnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi