probin Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 O wiskozie to już chyba nie jeden referat napisano . Chciałem się tylko upewnić czy mam sprawne wisko (wg mnie nie), na zimnym wyłączonym silniku wiatrak kręci się dopóki używam siły, czyli przestaję kręcić - od razu staje. Na włączonym zimnym silniku wiatrak urywa co się mu tam włoży . Czyli wg mnie jest zje..ne. Na koniec jakiej firmy wisko polecacie: Meyle, Sachs, Beru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Spróbuj go wyczyścić zanim je wyrzucisz do kubła , czasem nazbiera się tam sporo kurzu i innego syfu i się blokuje A co do polecania to polecam Behr'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 ja mam SACHS'A już parę lat-firmy nie trzeba reklamować. BEHR'A wsadzali na 1szy montaż zmiennie z SACHS'EM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bmw7er Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Zanim je wymienisz dokładnie je przeglądnij, zobacz czy nie wyciek z niego płyn/olej. Jeżeli tak to wystarczy Regenerator w postaci oleju Sylikonowego i masz dalej sprawne Wisko. Element jest na tyle trwały że jedyną przyczyna złej pracy właśnie będzie brak Oleju lub jego zużycie. Zdecydowanie mniejszym kosztem je zregenerujesz, niż nawet kupisz używkę która nie wiadomo ile pochodzi. A mamy Lato, więc o przegrzanie Silnika z niesprawnym Wiskiem nie trudno. Pozdrawiam Serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 A mamy Lato, więc o przegrzanie Silnika z niesprawnym Wiskiem nie trudno U niego spięte na stałe zamiast przegrzaniem grozi raczej rozpadnięciem wiatraka na wysokich obrotach i zrobieniem kaszanki pod maską, przegrzanie groziło by gdyby się nie spinało pod wpływem temperatury Wymiana lub naprawa konieczna w obu przypadkach jak najprędzej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bmw7er Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 U niego spięte na stałe zamiast przegrzaniem grozi raczej rozpadnięciem wiatraka na wysokich obrotach i zrobieniem kaszanki pod maską, Zgadza się wszystko zależy od tego jak jest uszkodzone, czy będzie się ślizgać czy pracować na sztywno. Sam osobiście miałem przypadek jak wiatrak pękł przy wysokich obrotach na sztywnym Sprzęgle. Nie polecam, maska wgnieciona, rozdarta Chłodnica i pocięte węże. Ogromna siła. Osobiście posiadam sprawne Wisko za 40 pln, jak coś to PW. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi