Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hello jestem nowy nie bić ,pytanko chce kupic e39 z 2001r 3,0d i automat, prosze o mozliwie najwiecej inf na co zwracac uwage ps z gory dziekuje nastapiła zmiana stałem sie szczesliwym posiadaczem e39 3,5 benzyna w manualu i poznaje moj nabytek

Edytowane przez Dark

kolego jak diesla to diagnostyka silnika i skrzynie biegów dobrze sprawdzić!!czy aby nie przeciąga biegów ,najlepiej jak by zapalił auto przy tobie jak zimne!!!i wtedy przejażdżka żeby skrzynie rozgrzać!!:)

no właśnie a jeśli przeciąga biegi to co? Odnoszę wrażenie że u mnie to zjawisko występuje.

który bieg?wszystkie??czy jakiś konkretny??sprawdź ciśnienie w oponach bo to taka ******ła a nieraz komp czyta że jakbyś jechał w zakręcie i przeciągnie jakiś bieg!!ale też może być sterownik skrzyni lub inne ******ły najlepiej jedz na diagnostykę !!!!! olej w skrzyni itd jest tego wiele tak jak wcześniej napisałem Diagnostyka komputerowa na pierwszym miejscu!!!!!

tak mi się wydaje że do 3 biegu jest O.K. zmienia tak aż wciska w fotel ale potem (to chyba już 4 bieg) ciągnie pod czerwone pole i długo tam trzyma i tak samo z 5 biegiem.Nie przełącza w momencie najbardziej optymalnym.Diagnostyka była ale silnika nie wiem gdzie przeglądają skrzynie,może mała podpowiedż?

Nie wiem jaki jest u Ciebie przebieg, ale ja juz jezdze automatem od ponad roku i teraz wiem, ze pierwsze co bym zrobil to wymienil olej w skrzyni, teraz mialem pewien problem to byl juz czarny, a przebieg 200tysiecy. Nie ma co zalowac, wybrales automat to trzeba dbac bo cos sie sypnie i moze sie to zle skonczyc :/

Nie wiem jaki jest u Ciebie przebieg, ale ja juz jezdze automatem od ponad roku i teraz wiem, ze pierwsze co bym zrobil to wymienil olej w skrzyni, teraz mialem pewien problem to byl juz czarny, a przebieg 200tysiecy. Nie ma co zalowac, wybrales automat to trzeba dbac bo cos sie sypnie i moze sie to zle skonczyc :/

w tych rocznikach to raczej nie ma przebiegu ponizej 200 tys. Aktualnie mam 250 tys. ale nie jestem do końca przekonany czy to na pewno skrzynia.Czytając to forum odniosłem wrażenie że to może być wszystko więc pewnie będę jezdził tak długo aż to ,,coś'' nie klęknie i wtedy 100% pweności że to było to he he he he.A tsk na poważnie gdzie profesjonalnie wymieniają olej w skrzyni na terenie jeleniej góry,legnicy?