suchy Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Witam, od niedawna zaczął się problem że gdy jadę i chcę szybko zmienić bieg na wyższy to po zmianie biegu silnik tak jakby gasł bo nie reaguje na pedał gazu i zaświecają się kontrolki od świec żarowych, ale wystarczy parę razy szybko nacisnąć pedał gazu i silnik zaczyna się wkręcać , świece wtedy gasną i jedzie dalej. Mam takie wrażenie że najczęściej jest to zauważalne jak silnik jest jeszcze zimny. może ktoś będzie wiedział co może być przyczynąpytanie_bmw Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rumcajs12 Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Kolego,najlepiej jedź do jakiegoś fachowca który podepnie Ci komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 wtryski sprawdz jak sie zapala kontrolka od świec żarowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy Opublikowano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 na kompie byłem i nic nie wykrył niby wszystko oki, ale nie jest . a mówisz ze wtryski mogą mieć z tym coś wspólnego? nie wiem jak jest w innych tds ale mój na niskich obrotach jest strasznie słaby dopiero jak dochodzą obroty do 2 tys to zaczyna ciągnąć do przodu a na niskich nie chce jechać. Turbina raczej chodzi bo ładnie śwista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penio1 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 kolego sprawdz wtryski bo ktorys moze zalewac na wolnych obrotach i bedzie mul a jak dostanie obroty to daje rade przepali i ciagnie i jak zmieniasz bieg to tez spada na wolne obroty i go zamula POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Bardzo możliwe, że pompa wtryskowa się kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi