Rekomendowane odpowiedzi

witam . mam problem z podlaczeniem mianowicie nic sie nie wyswietla . chodz wiatrak od tunera i mechanizm kaset w wyswietlaczu no i pali sie ta lampka mozliwe ze wyswietlacz do wymiany ? pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]16872[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]16873[/ATTACH]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Najpierw się witamy i przedstawiamy (pomijając wychowanie może masz sąsiada który się na tym zna)

potem podajemy model/rok auta (co często następuje w przywitaniu). Potem zadajemy pytanie podając model navi i całą historię choroby (np. Chciałem sobie podpasić furę, ale podczas podłączania zostały mi dwa kable...) Dopiero wtedy możemy spodziewać się pomocy. Inaczej temat umrze...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam . moje bmw to e39 520 1996r nie miala wczesniej navi co za tym idzie wiazki . Caly zestaw na zdjeciu jest z e 38 . Narazie nie zalezy mi na nawigacji chodzi o tv z czasem doloze reszte byle by tylko odpalila wpielem caly zestaw w fabryczna wtyczke no i mase do budy slychac wiatraczek w tunerze i jak wsadze kasete to slysze ze chodzi nie mam wzmacniacza narazie to nie wiem czy gra cos bedzie cos z tego ? Pozdrawiam Bartosz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A po co Ci tv? W lipcu 2013 zastanie całkowicie wyłączony sygnał analogowy i zobaczysz tylko śnieg ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

http://chomikuj.pl/beaver79

zerknij tam, jest opis co musisz dołożyć i jak podłączyć.

Jeżeli wpiąłeś samo navi to nie jest "cały" zestaw. Potrzebujesz tunera, wzmacniacza, modułu gps itp. Samo wstawienie LCD to jak założenie lampy z soczewką bez przetwornic, spryskiwaczy i samopoziomu i oczekiwanie że xenon będzie hulał.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
A po co Ci tv? W lipcu 2013 zastanie całkowicie wyłączony sygnał analogowy i zobaczysz tylko śnieg ;)

kozino nawet rok wcześniej bo do końca 2012 ma zniknąć analog

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam , z podlaczonym tunerem radiowym i tv jak na zdjeciu nie mam na co liczyc ze cos sie wyswietli mimo dzialania przyciskow na navi ? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam. dzisiaj podlaczylem wzmacniacz glosniki graja chodzi sterowanie kaset i radia z lcd jednak dalej nic sie nie pokazuje chodzi wiatraczek z tunera tv . wyswietlacz padl ? pozdrawiam . dzsiaj wymienilem wyswietlacz i dalej to samo trzeba podlaczyc cos jeszcze zeby sie cos pokazalo ? dołozylem czytnik mk1 dziala pali sie dioda "on" dalej nic nie widac na ekranie czy do wswietlenia czego kolwiek potrzebne sa anteny z slupkow ? pomoze ktos ?!

Edytowane przez jarmo

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj jarmo, mam podobny problem ale zmieniarka mi nie czyta plyt, a raczej ich nie widzi. Dziala to u Ciebie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam . Nie podlaczylem jeszcze zmieniarki wiec Ci nie powiem narazie :) co do mojego problemu sytuacja wyglada tak podlaczylem tuner tv , radiowy ,czytnik navi ,lcd , wzmacniacz nie mam anten . wszystko chodzi, gra tylko nie mam obrazu wyswietlacz sprawny na 100% nie wiem tylko gdzie wpiac te wtyczki ze zdjecia moze to miec wplyw na brak obrazu ? [ATTACH=CONFIG]17330[/ATTACH]probowalem podlaczyc sygnal wideo z dvd ale dalej cisza na wyswietlaczu . Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam. W te gniazda wpinasz końcówki kabli antenowych które powinny iść od wzmacniacza antenowego zamontowanego na tylnym lewym słupku koło tylnej szyby.

Pozdrówka i powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

czyli rozumiem ze te dwa przewody musza byc podlaczone ze wzmiacniacza z lewego slupka?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam, koledzy mam problem z navi mk1. Gdy chce zmienic soft, na wyswietlaczu nie ma zadnej reakcji, aby cokolwiek sie dzialo, i po chwili wysuwa mi plyte. Gdzie szukac przyczyny? czy jest to wina samego czytnika?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli mapy chodzą to i czytnik jest ok. A może masz niewłaściwy soft...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mapy tez nie chodza, czytnik sie uruchamia itd ale nic z niego nie idzie, plyte zabiera i oddaje po chwili.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




  • Podobna zawartość

    • Przez pero1324
      Cześć 
      Silnik M57B30 193km 2002r. 


      Po podłączeniu do Inpy takie błędy:

      13573 Gluehanlage
      1028 Abgasrueckfuehr - Regelung 
      7728 Ladedruck-Regelung oder Lededrucksteller 

      Odczuwalne jest brak mocy, dopiero tak gdzieś przy 3000 wbija w fotel. 
      Z rana potrafi falować, po rozgrzaniu silnika już nie. 
      Proszę o pomoc jeśli coś jeszcze trzeba to podrzucę
      Mam też screen z analog 4 
      https://zapodaj.net/4f6fedf8aa0e3.jpg.html
    • Przez todome
      Sprzedam zestaw do BMW E39, - koła R17 RH, rozstaw 5x112, 8Jx17H2, ET^0, opony 235/45 Kumho, - na jeden sezon, dystansy RH 50 mm, z 5x112 na 5x120, wszystkie śruby w komplecie. 
      Odbiór we Wrocławiu. Cena 700 zł.
       










    • Przez bargolen
      Cześć, kupiłem swoją E39 2 miesiące temu i do tej pory udało mi się nią pojeździć raptem kilka dni... Cały czas rozładowuje mi akumulator (aku ma 3 miesiące) wymieniony jeż, moduł komfortu i nadal nic... pobór od 0,5A do 0,7A wyjmowałem też bezpieczniki... wszystko przerobiłem i nadal nie mogę znaleźć winowajcy  
       
      Czy jest godny polecenia i naprawdę OGARNIĘTY elektromechanik z Wrocławia lub bliskich okolic, do którego warto udać się z takim problemem? Proszę pomóżcie, bo nie mam już sił do tego auta a moja chce mnie z domu wyrzucić.
    • Przez D0_DOMEL
      Kupie przedni zderzak do BMW 5 e39 poliftowy kompletny zwykły z czujnikami listwami halogenami okrągłymi i pod spryskiwacze. Stan dobry nie połamany. Kontakt na priv lub 693527957
    • Przez ArchitektPlacowBoju
      Cześć!
      Mam taki problem w swoim E39, że nie gra mi radio. Nie ma żadnego dźwięku, choć widać, że radio się załącza. Poprzedni właściciel podobno wymieniał już raz wzmacniacz, ale i tym razem ten zaniemógł. Muszę o czymś pamiętać przy wymianie, czy wypinam, wpinam nowy i działa? Coś trzeba kodować?
      Poza tym zastanawiam się czy w mojej wersji jest subwoofer, bo wg. VIN mam wersję HiFi speaker system. Wyczytałem, że w prawym boczku nad akumulatorem byłby sub, gdyby był - ja tam mam centralkę od telefonu. Z lewej strony natomiast mam wzmacniacz i zmieniarkę. Rozumiem, że jeśli nie tam to nie ma go już nigdzie?
      Dzięki za odpowiedzi!
      Pozdrawiam!

      Temat do zamknięcia, już wyjaśnione. Przepraszam za zamieszanie.
  • Ostatnio przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.