MarcinBWM Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Witajcie ! Proszę o pomoc z cieżkim do odpalenia autem. Może opiszę troszkę co i jak się stało. Posiadam BMW E30 90r 2.0 benzyne. Samochodzik palił na dotyk przez 2 miesiące od kiedy go kupiłem, ostatnio mi się przytrafiło jeżdzić na rezerwie kilkanaście-dziesiąt kilometrów. Stanąłem autem na parkingu po parenastu minutach wróciłem odpaliłem i w niespełna 3 sekundy zgasła :-(. Myślę brak paliwa, zatankowałem z magicznej banieczki 4 litry i próbuję. Nic nie dało. Po jakiejś godzinie przyjechał kolega złota rączka, zdjął siedzienie poodłączał pompe weżyki przekręcił stacyjke polało się troszkę paliwa popodłączał i odpaliła za 1razem. Zdjagnozował zawieszona pompa była. Ale niestety problem się powtórzył po kilkunastu odpaleniach, wtedy sam zdjąłem fotel postukałem popukałęm i odpalił. Po kilku razach znowu (paliwa około 20 litrów). Teraz pytanie co może powodować takie objawy ? . Filtr paliwa nie wiadomo kiedy wymieniany, poprzedni właściciel paliwa w baku za dużo nie tryzmał często rezerwa. Moje myslenie kieruje mnie na filtr, a w drugiej mierze pompę paliwa. No chyba że jeszcze coś ?. Zakupiłem dzisiaj filtr paliwa, filtr powietrza, i mam problem. Znalazłem gdzie jest filtr powietrza, ale nie moge znalesc paliwa, w książce pisza ze w pokrywie silnika a w internecie ze pod podwoziem, ale gdzie dokładnie ?. Za wszelką pomoc bardzo dziękuje. Życzę wesołych i spokojnych Świąt. Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody 111 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 nic trudnego wjedz na kanal i po stronie kierowcy przy tylnim kole jest plastikowa klapka podna znajduje sie filtr paliwa wystarczy odkręcic klapke i juz masz dostęp do filtra <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi