Szpadyzor71 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 (edytowane) Witam. Poszukuję auta które mało pali (dlatego gaz ). Ma służyć jako środek transportu z i do pracy. Około 60km dziennie. Jeśli chodzi o cenę to planuję około 4-5 tys. Przeglądając allegro wpadły mi w oko E30 z gazem. Oferta - BMW 316 - Wiatam mam do sprzedania kultowy samochód jakim jest bez wątpienia BMW e30 z najładniejszą wersją nadwozia COUPE, samochód bardzo Oferta - BMW 316 - sprzedam kultowe już bmw 316 E30 z instalacją gazową (z pełną dokumentacją), samochód w dobrym stanie zarówno pod względem tec Oferta - BMW 316 - do sprzedania mam kultowe już bmw 316 E30 z instalacją gazową,auto sprowadzone do kraju w 2005r,gaz założony w 2007r. (z pełną d 1. Nie spodziewam się wodotrysków w tej cenie i roczniku. 2. Mimo wszystko czy 2-3 tys to nie za mało? 3. Wszystkie niby bez korozji - traktuję to ze sporym przymrużeniem oka jak również brak przebiegu. 4. Czy ktoś zna, albo jest w stanie cokolwiek o nich powiedzieć, lub ewentualnie zerknąć na te z Wałbrzycha? 5. Czy jest w ogóle sens ruszać e30 w takich pieniądzach czy nawet za takie pieniądze nie ma co podchodzić do nich? Jeśli nie to poszukam corsy choć obawiam się, że nawet te młodsze roczniki za 4-5 tys mogą być bardziej zjedzone przez rudą niż te E30. 6. Na co zwracać uwagę przy oględzinach takiej E30 gdzie i czego się doszukiwać? Edytowane 6 Czerwca 2013 przez Szpadyzor71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 No jak tak oglądam te 3 sztuki to zastanawiam się czy nie przepłaciłem za swoją coupejkę. 2200zł z gaziwem, rewelka. Ogólnie wyglądają nieźle, a ta fioletowa ma fajny wypas, grzane krzesła, wspomaganie, centralny z pilota itd, to w E30 nie było standardem. Ja byłem pozytywnie zaskoczony "zrywnością" mojej coupejki, myślałem że 1.6 to będzie straszny muł, a ona od 0 do 80 uważam że lepiej przyśpiesza niż E39 2.0 z Vanosem. Na pewno swoje robi masa. Jakbyś oglądał to przede wszystkim w bagażniku boki(wnęki) podłoga tam szybko gnije, pas tylny pod zderzakiem, ranty tylnych błotników i podłoga pod nogami kierowcy/pasażera tak na łączeniu z progiem. Poza tym podszybie, rant gdzie leży przednia szyba, ale to zanim wyjdzie na zewnątrz trochę potrwa. Tam jak zgnije to woda zacieka do środka auta. Ogólnie na pewno blachy są lepsze niż w corsinie. Poza tym wycieki oleju jakieś się pojawią zapewne, bo trochę lat te autka mają, ale uszczelnienie ani trudne, ani drogie nie jest. Jak dla mnie to 316i ma tragiczne hamulce, ale można się przyzwyczaić U mnie występują jeszcze jakieś problemy z połączeniami elektrycznymi w tylnych lampach i w oświetleniu wnętrza, ale to p.ierdoły. Co do spalania, wydaje mi się, że moja pali ok.8l/100km w cyklu mieszanym. Sporo jak na 1.6l, ale jeśli będzie zagazowana to nie jest dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Dzięki Patryku. Widzę, że więcej nikt się nie orientuję. No nic, będę coś szukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wujek samo Zło_ Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Cena nie gra roli według mnie. Moja biała się dokończyła i obejrzałem nie dalej jak tydzień temu 15 aut z przedziału cenowego od 2200 do 9000zł. spostrzeżenia mam takie że droga wcale nie znaczy lepsza a wręcz przeciwnie. Cena zamydla oczy ludziom i tak za 5,5k w Częstochowie był po prostu złom na kołach z ważnym dowodem rejestracyjnym a w Raciborzu naprawdę fajna wąska w sedanie za 2,5. Swoją kupiłem za jakieś 2000 i powiem szczerze że samochód przy naprawdę minimalnym wkładzie przelatał na długich trasach Bezproblemowo 2 bite lata. Hebelki w e30 do 2.0 są wystarczające- Patryk może masz jakiś problem. Moje heble pozwalają na naprawdę bezpieczne hamowanie w niemalże każdej sytuacji. Silniki m40 są pomimo różnych opinii wdzięcznymi piecykami. Nie dość, że wybaczają wiele w zakresie eksploatacji to są bardzo budżetowe a niejeden "wielozaworowiec" potrafi się zdziwić. Dynamika z dołu jest naprawdę przyzwoita przy 1.8 (w 1.6 dynamikę nadganiali dyfrem i fabrycznie jest to najlepiej wyważony setup) Spalanie gazu w cyklu miejskim zamyka mi się w 9 litrach przy moim sposobie użytkowania gazu (ponoć nerwowym) Zwróć uwagę na tapicerkę- podarty fotel kierowcy po 89 to standard. Jak jest szyber obejrzyj próg na wysokości końca błotnika i początku drzwi przednich-lubi zgnić W sedanie osadzenie słupka środkowego w podłodze- bubel blacharski W komorze silnika ścianka za aku i w okolicy strefy zgniotu - też buble Podłużnice przód na wysokości przejścia przewodów hamulcowych w kielichy kół Blachy za lampami a przed przednimi błotnikami - problem ze spływem wody i lubi tam gnić Blacha pod skrzynką bezpieczników. Okolice pedała gazu w podłodze - możliwa dziura. Poszycie wewnętrzne w okolicach klapki wlewu paliwa i ogólnie cały błotnik prawy. Wnęki za tylnymi kołami a jak jest szyber czy jeszcze są i gdzie idą odwodnienia. Pas dolny tył. Doły drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi