Dyziu Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 chciałem pochwalic się a raczej pokazać ......:lol: przed zastosowaniem środka do czyszczenia wtryskiwaczy wskazania w inpie 1cyl .-0.90 2cyl -0.65 3cyl 1.30 4cyl -1.80 5cyl 0.80 6cyl 1.10 po zastosowaniu środka i przejechaniu 1000km 1cyl -0.10 2cyl 0.00 3cyl 0.35 4cyl -0.60 5cyl 0.20 6cyl 0.35 w sumie nie odczułem zbytnio poprawy jeśli chodzi o moc czy spalanie.... ale korekcje wtrysków CR po zastosowaniu środka spadły.. jak widać na jednym wtrysku do zera (hehe jak nowy) może nieco mniej kopci lecz nadal dość skutecznie zostawia smuge przy mocnym bucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 miałem tak samo, przed na na 4 i 3 cyl prawie +2 i -2 na reszta po +/- 0.5 po STP wszystkie ok 1 - 0,5 i dakej co sie stało w moim temacie jednak nie jest to lek a kapsułka przeciwbolowa na chwile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komex23 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Pytanie czy jednak ten STP nie zadzialal jak pelen syntetyk wlany do silnika ktory dotychczas smigal na polsyntetyku lub mineralnym... tez sie zastanawiam nad przeczyszczeniem by STP ale troche niepewnosci po przypadku koniecznosci regeneracji w niedlugo po, moze i zbieg okolicznosci... Apropos Shell - nie bardzo do 530stki? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duchu0 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Ja kiedyś wlałem do siebie to niebieskie STP, nie sprawdzałem przed i po wyników z INPY. Większej różnicy chyba nie było w użytkowaniu. Natomiast w e36 po zastosowaniu silnik chodził ciszej ale nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Pytanie czy jednak ten STP nie zadzialal jak pelen syntetyk wlany do silnika ktory dotychczas smigal na polsyntetyku lub mineralnym...tez sie zastanawiam nad przeczyszczeniem by STP ale troche niepewnosci po przypadku koniecznosci regeneracji w niedlugo po, moze i zbieg okolicznosci... Apropos Shell - nie bardzo do 530stki? pozdro A gdzie Ty chcesz to lać kolego do silnika ??? To jest dodatek do paliwa spokojnie można go stosować na pewno poprawa będzie, zalej butelkę na ok 50 litrów ON , poprawy są sprawdzone na padających wtryskach 530d E39 :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komex23 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Bardziej chodziło mi o to ze STP dodany do paliwa przecisci wtryski i potem wsio syf z paliwa bedzie sie latwiej ich imał... ale to tylko takie dywagacje a apropos paliwa to gdzie w PL lepiej sie zaopatrzac? Shell / Orlen.. inne? Jakies macie doswiaczenia gdzie i czego lepiej nie lac jesli chodzi o ON? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Wszystko jedno czy Shell Orlen czy BP, lej obojętne z której, tylko nie bio diesla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Ja ostatnio na stacji HOREX leje (mówią że trzyma poziom bo pod niemca) i jestem zadowolony, mam pod nosem prawie i nawet hot doga mogę zjeść w przypływie głodu. Ale też cenię sobie BP Ultimate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi