andre1981 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 witam w mojej 730iA zaczeło zdierać opony od środka na dwóch kołach na tylnym mośćie co to moze być .pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 MUSISZ JECHAC NA ZBIERZNOSC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Moze masz za duże pochylenie kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre1981 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 witam dziś właśnie byłem u mechanika ( robi troche z bmw) i powiedział ze tył mi za mocno siedzi za to koła sie rozchodzą kazał mi podłożyć pod sprężyny gumy ustywniające ( może pomoże ) a co wy byśćie mi poradzili??????? pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ja mam t osamo, tylko, ze mam szytwne zawieszenie, to nroma, wiekszy negatyw sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Witam moim zdaniem nadszedł czas na wymianę sprężyn , amortyzatorów i opon a problem sam zniknie . <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre1981 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 No a same gumy nie wystarczą zawieszenie troche trwarsze ale problem zniknoł jeżdze na zimówkach i narazie nic nie zdziera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMW_Zbyszek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Sam piszesz "na razie". Proponowałbym dokładnie sprawdzić co jest nie tak że tylne koła są w negatywie i wymienić uszkodzony element -- bo gumy to taki "półśrodek". Wg mnie: negatyw pasuje np. do E-30 a do E-32 już nie bardzo -- też mamy tylne koła w lekkim negatywie w 324d ale jest to widoczne głownie latem na felgach z szerokim rantem, natomiast na wąskich fabrycznych alu z zimówkami już dużo mniej. Zwyczajnie szkoda opon -- nam się tył szybko zdziera od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre1981 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 A nie wiesz co to może być ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMW_Zbyszek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 A nie wiesz co to może być ????? Mechanikiem nie jestem --- są Forumowi Specjaliści od tych spraw. (niechciałbym wprowadzać Cię w błąd) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Piszesz, że mechanik powiedział... co prawda nie zawsze można się z nimi zgadzać, ale myślę że w tej kwestji ma rację. Jeśli nie wiesz dlaczego zddziera od środka opony to postaw auto na równym podłożu i przypatrz sie jak się koła układają tzn. powinny być prostopadłe do podłoża ( niemalże 90stopni powinno być), a na pewno jest tak, że schodzą sie pionowo do środka. Winne za to są sprężyny, które albo z wiekiem się "sklepały", albo jakiś magik coś cudował. te gumy są po to by sprężyny się tak nie "ściskały" i koło stało w pionie. Więc załóż te gumy, albo zmień sprężyny, a jeśli ddalej sądzisz że to nie jest przyczyna, to proponuje odwiedzć stację diagnostyczną i zrobić zbieżność <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeztom Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Koła w kazdej BMW mają dopuszczalną normę odchylenia od pionu do 5%. i jeżeli spręzyny siadły juz trochę to ta norma zostaje przekroczona i jest to beznaczenia czy w 3-ce czy 7-ce, amortyzator raczej nie ma nic do tego jak na stacji jego sprawnośc wychodzi powyżej 50%. Więc mysle że masz sprezyny do wymienienia, tak jak ja i większosc kto ma 15 letnie i starsze auta. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre1981 Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 witam a jakie spręzyny proponujecie "nowe" czy używki wiem ze teżnie wiadomo ile pojeżdze ale jakieś z mowszego rocznika jak sprawdzić te spręzyny na długość poeinny byc dłużdze ale ile????????? pytanie_bmw pytanie_bmw pytanie_bmw pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 w stane spoczynku to raczej nie sprawdzisz takich sprezyn zbyt duza sila wstepnego naprezenia na nie dziala jezeli autko dla Siebie masz to kup nowe i po problemie <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre1981 Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 dzięki chyba tak zrobie i kupie nowe pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 nie bardzo chce czytac wszystkie posty ale sprawdzales zawieche wachacze itd ? To wszystko tez ma do siebie , poza tym jak geometria ? U mnie w E38 tyl geometria jak jest nie ustawiona to uwierz mi telepie autem opony znikaja itd itp To samo jak padna tuleje wahliwe oraz wachacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz730i Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 miałem podobny problem w swojej e32 i ja bym proponował kupic nowe sprezyny i jezeli masz szersze niz orginalne koła to je zmienil na orginalne i napewno pomoze. Pzdrawiam :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi