wydra Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Szukam e39 po 2000r jakie są najlepsze silniki chodzi mi o wytrzymałość i spalanie .Powyżej 190km :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 W sumie to każdy od 2.8 w górę jest konkretny. Mi to się marzy słynne v8 4,4 litra na manualnej skrzyni w benzynce:) Jak zależy Ci na niskim spalaniu to wybierz R6 3,0 litra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wydra Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 R6 3,0 litra jakei spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniekpan Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Potwierdzam 4.4 V8 jest MEGA ale troszkę pali chyba że + LPG a ECO to 3.0D + lajtowy chip.bmw_0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Jak ma być tanio w utrzymaniu to bierz 3.0 lub 2.5 bo 2.8 to juz wtedy chyba nie było. V8 na pewno droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Chłopaki piszą iż 3,0 benzynka pali około 10 zupki na 100km w tej budzie. Bez palenia i w emeryckim stylu pewnie do 9 by się zeszło- kurde co ja piszę, dla emerytów to jest tico:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wydra Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 myśle nad 3.0i 231km co sądzicie? czy lepiej diesla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 3.0i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wydra Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 BMW E39 530iA * M PAKIET *BARDZO ZADBANA * (3711893087) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. co wy na to ? tylko pszeraża mnie automat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 kolega z forum o nicku MBRS ma 3.0i m54 w automacie i spala mu 20l po mieście.... jeśli chcesz benzyne to po lifcie bierz 2.5 lub 3.0 a jeśli diesla to 3.0 lub 2.5 ale przede wszystkim ile chcesz na fure kasy dać..... i czy tolerujesz Lpg oraz jaka skrzynia biegów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniekpan Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Osiągi zbliżone 3.0d oszczędniejszy a 3.0i większa kultura pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 3.0i w gazie będzie oszczędniejszy od diesla. Ale wiadomo rope można kupić nie tylko na stacji paliw a więc też może być tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 jeśli dobrze pamiętam to tego co pokazałeś już z rok temu na All... widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Ja bym brał benzyne, a z tym spalanie to wiadomo zależy od buta. Osobiście już w paru autach zawstydziłem konstruktorów silników w kwestii ich spalania pod względem średniego zużycia paliwa- wariant ecodrivng. Z drugiej strony BMW kupuje się aby poczuć to rasowe R6 lub V8, chcesz miec tanie auto to zakup 5er nie jest dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Ja bym brał benzyne, a z tym spalanie to wiadomo zależy od buta. Osobiście już w paru autach zawstydziłem konstruktorów silników w kwestii ich spalania pod względem średniego zużycia paliwa- wariant ecodrivng. Z drugiej strony BMW kupuje się aby poczuć to rasowe R6 lub V8, chcesz miec tanie auto to zakup 5er nie jest dobrym rozwiązaniem. i tu się zgodze.... seria 5 jest droga dość w utrzymaniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Jeżeli mówimy o ekonomii to wogóle nie kupuj bmw bo nie są najtańsze w utrzymaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 wcześniej kolega z tego co pamiętam miałe e46 więc przesiadając się na e39 to nieco więcej wyda na eksploatacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wydra Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 dalej mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wydra Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 ImageShack? - Online Photo and Video Hosting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbrs Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 kolega z forum o nicku MBRS ma 3.0i m54 w automacie i spala mu 20l po mieście.... dodam że LPG, przy czym zauwazylem ze po regulacji u gazownika spala troche mniej niz wczesniej, a benzyny kiedys z tego co pamietam to ok. 16-17 L. przykladowe spalania trasa kępno - wroclaw - kepno, dystans 160 km, śr predkosc 73 km/h, spalanie 13,5 l LPG miasto, duzo swiatel i skrzyzowan, dyst. 180 km, śr predkosc 21 km/h, spalanie 19,2 l LPG silnik w zależności jaki wolisz, diesel czy benzyna mają różną charakterystyke ja gdybym teraz szukal to tylko 4.4 bo zakochalem sie w dzwieku V8 :-P i mam wrazenie ze nie bedzie wiele drozszy w utrzymaniu od 3.0i (a moze sie myle) nie patrz na spalanie 1L mniejsze czy większe przy wyborze pojemności silnika, wezmiesz wiekszy silnik to bedziesz bardziej zadowolony z jazdy a nie zauwazysz tego w eksploatacji jak ci spali za pare zlotych wiecej bo jak juz moze wiesz BMW to samochody ktore ogolnie duzo pala i duzo kosztuja w utrzymaniu p.s. życze powodzenia w szukaniu 'zadbanej' sztuki e39 hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki2007 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Najważniejsze to kupić autko w dobrym stanie. Ja mam m54b22 manual i pali gazu 11-12l/100km(brakuje mu trzoszkę mocy więc pedał gazu wciskam dość mocno) , 40%miasto-60%poza miastem (bo trasą tego nie nazwę). Jeżdżę na oleju 5W30, znajomy ma 530i i pali mu bardzo podobnie ale też ma auto bardzo dobrze utrzymane i silnik zalany olejem 5W30(lub 40 nie pamiętam). Wydaje mi się że 530i to najlepszy wybór w kategorii osiągi/ekonomika. Co do kosztów utrzymania to zdezelowany passat kosztował mnie więcej kasy i nerw. Powodzenia w wyborze autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 jak latasz w koło komina to bierz benzynkę, jak odpalasz co najmniej na 20km to łykaj 3.0d - masz sporo mocy, kosmiczny moment, spalanie relatywnie niewielkie do możliwości i zapasu mocy (mój 530d w automacie teraz ma około 8,5l jak już się nauczyłem jeździć (bez zmuły), wcześniej Avensis 2.0d 90KM manual 8l/100...) a odpada Ci montaż dodatkowego potencjalnego źródła problemów. pierwszy miesiąc paliła koło 10... ale jakoś się dogadaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Musisz wziac tez pod uwage ze jak cos Ci strzeli w dieslu to hoho...np. turbina w benzynie nie ma, wtryski w dieslu to pewnie z 1200pln/szt. Tak jak pisali przedmowcy jezeli robisz duuuuzo km to diesel, ja i tak bym wzial benzyne :lol: bo w wiekowych autach diesle juz sa wyeksploatowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wydra Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 wczoraj kupiłem 530i sport automat , zdeceydowanie lepiej się jezdzi niż dieslem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi