max530i Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Witam wszystkich! Mam okazję kupić BMW e39 530i z 2001r (231 KM) . Auto jest od znajomego z Niemiec, który jest pierwszym właścicielem i nigdy nie oszczędzał na serwisowaniu czy używaniu tanich zamienników. Generalnie auto jest wyposażone we wszystko to co w tamtym czasie mogło mieć: Navi, skóry… i automatyczną skrzynie biegów która jest głównym problemem (uszkodzony wsteczny bieg, auto do przodu jeździ normalnie). Naprawa w Niemczech jest nie opłacalna, dlatego mogę kupić auto w okazyjnej cenie. Mieszkam w okolicach Strzelina i proszę o podpowiedź gdzie można naprawić taką „usterkę”? W pewnej firmie w Długołęce dowiedziałem się, że naprawa może kosztować max. 5000 zł + rok gwarancji. Pytanie czy warto szukać kogoś tańszego? Ewentualnie kogo możecie polecić w okolicach Wrocławia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 bierz auto jak dobry stan i cena ok,a automat wywal i wsadź manuala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Dokładnie jak cena dobra to bierz. Jeżeli zdecydujesz się na naprawę to Ci w Długołęce mają dobre opinie, Nie szukałbym taniej tylko oddał do nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max530i Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Myślałem o zamianie na manual ale podobno żeby zrobić to dobrze trzeba wydać prawie dwa razy tyle co za naprawę automatu!!! Poza tym wydaje mi się że automat pasuje do tego modelu i silnika. Miałem okazję jeździć Omegą MV6 (211 KM) oraz BMW e38 728 (193 KM) i auta dawały radę. Na razie poczekam aż auto stanie w garażu i wtedy będę kombinował co z tym fantem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 mogę za 3 koła sprzedać ci skrzynię z mojej coupejki... stan idealny:D cały czas jeżdżąca więc można zobaczyć jak działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max530i Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Ale czy będzie pasowała? I co z elektryką?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi