Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

coś mi się sypło... [e30]

Rekomendowane odpowiedzi

witam <bmw_1>

powiedzcie mi co szlak trafiło...a moze dopiero trafia :mrgreen:

prędkościomierz raz działa raz nie.. tj:

jade 70km na godzinę.. cisza... zwalniam i prędkosciomierz odrazu wskakuje z pozycji 0 np. na 60 km... czasem jadąc z jakąś prędkością pokazuje mi i za chwile jak by go rozłączało i spada na zero... czasem ładnie pracuje przez 100km drogi a czasem w ogóle nie chce do mnie gadać..

co jest??????

a tak odbiegajac od tematu... jak nie działa prędkosciomierz to również ekonomizer pokazuje max. spalanie. ale to tylko wskazanie bo pali chyba tak samo...

(pewnie sa w jakis sposób połączone) prędkośc obrotowa silnika + prędkośc auta = ekonomizer? tak jest? dobrze rozumuje?

w osie masz kostkę od prędkościomierza

przepraszam ale nie rozumiem.. co to jest "osie"????

[ Dodano: 30 Styczeń 07, 19:24 ]

a powiedzcie mi jeszcze jak sie wyciąga ten licznik...

Jakieś wkręty tam sa , śrubki.. czy to wszystko na wcisk..

nie wiem z ktorej strony mam się do tego zabrac żebym czegos nie połamał w czym jestem najlepszy :lol:

.Jakieś wkręty tam sa , śrubki.. czy to wszystko na wcisk..nie wiem z ktorej strony mam się do tego zabrac żebym czegos nie połamał w czym jestem najlepszy :lol:

to może w pktach:

1. zdejmujesz osłone pod kolumna kierownicy - dwie śruby po lewej i prawej stronie kiety

2. zdejmujesz osłone nad kolumna kierownicy, zaraz nad nia - dwie nakrętki od strony kabli ( wew) też po obu stronach kiery, z lewą nie będzie problemu, z prawą trzeba sie pomęczyć , musisz na macanego ją wyczuć

3. pod osłoną z pkt 2 są śruby 2 albo 3 i zdejmujesz ramke zegarów

4. 2 śruby z przodu i chyba 2 od góry trzymające zegary

5. odchyl;ając zegary wypinasz z tyłu kostki 2 lub 3 ( w zależności od wersji silnika)

6. manewrując wyciągasz zegary do siebie - bez zdejmowania kierownicy