Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

pompka paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Od samego początku w mojej berci pompka paliwa chodzi dosyć głośno tzn. słychać ja dobrze na zewnątrz i w środku, czy tak powinno być, czy kończy sie juz?. Jak głośno powinna chodzić pompa paliwa, czy nie powinno byc słychać w góle, czy jakieś dzwięki są dozwolone? Jak to jest u Was?

na allegro są tansze i z gwarancją i nowe w cenie do 130 zł.

pewnie te z Wrocławia u tej niesłyszącej. Naczytałem się, że handluje podróbami co działają tydzień. Jakaś boshoska to kosztuje ~300 zł, a ta podróba to nie wiem jaką ma jakość (ile pochodzi) :?:

ogulnie zamineniki pąp są w porządku i raczej nie ma z nimi problemów polecałbym własnie zaminnik a nie używke bo z kąd można wiedzieć czy ktoś nie przesadził wczesniej na rezerwie. moja pąpka chodziła cały czas głośno ale zaraz przed jej padnięciem zaczeła jeszcze głośniej teraz mam drugą i też chodzi głośno. nie przejmuj się dźwiękiem jak ją słychać znaczy że działa <bmw_1>

uzywki nic nie warte (chyba ze na sprzedaz auta) tak jak te z allegro - sprawdzilemu siebie - 180 zl i 2 tyg chodzila... nie uznali reklamacji - w baku ZAWSZE polowka minimum

mam oryginal bosch - 470 zl - daje NAPEWNO wyzsze cisnienie niz allegro - po przejechaniu 5 km wycisla mi zimering przy listwie - to chyba wystarczajacy argument dla wszystkich ( poza subiektywnym odczuciem ze autlo jezdzi lepiej)

oczywiscie jej nie slychac - niby pompa z allegro buczala, jeczala, i sie grzalo paliwo w baku!! :roll:

ja zakupilem wlasnie pompke u tej "nieslyszacej" osobki ;) pompa sprawna lecz nie dziala poprzednia zrobila zwarcie i cos gdzies sie spitolilo i musze zajechac do elektryka + do pompy nie dochodzi. Bezpiecznik w porzadku ;) .

A co do glosnej pracy pompy to sprawdz czy masz poduszki gumowe na ktorych montowana jest pompa ;) bo jezeli jej nie masz to drgania przenosza sie na karoserie i stad ten dzwiek ;)

pisałem w poście powyżej

2 tygodnie! Potem zaczęła jęczeć, grzać się itp... nie zdechła całkiem, działać działa - po 15-20 minutach pracy wydaje z siebie te dziwne dźwieki... ale jeździć się na niej da...

cisnienie z tych pomp NAPEWNO jest nie takie jak być powinno

Jak kto ma LPG - wystarczy- to mogę sprzedać