PawełWilk Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Witam. Cos mi zaczelo piszczec w silniku. Mam BMW 520 1992r 24V 150KM. Niedawno zaczela mi piszczec. Pojechalem do mechanika i popsikla mi jakims dziadostwem po pasku wieloklinowym i na chwile przestalo. Z ojcem doszlismy do wniosku ze trzeba wymienic rolki prowadzace bo szumia i to one moga byc przyczyna piszczenia. Jednak po ich wymianie piszczenie nie ustalo. Rolki to wydatek okolo 150zl. Nie chce dalej wymieniac rzeczy po których bedzie to nadal piszczec. Co to moze byc? -alternator -pompa wspomagania -a moze pompa wodna? Czy ktos mi moze pomoc? Aha i jeszcze jedno czy ten model silnika ma lancuszek czy pasek rozrzadu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 czy piszczenie wzmaga się przy dodawaniu gazu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełWilk Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Nie zauwazylem. Ale jak ostatni raz jechalem Buma pare dni temu to gdy zabieralem noge z gazu np przed skrzyzowaniem to przestawala piszczec. Ale jak ja zapale i tylko sobie chodzi to piszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 to piszczy pasek,rolki inaczej halasuja,one szumia. razrzad masz u siebie na lancuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeks77 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 a jeśli po dodaniu gazu piszczenie ustaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełWilk Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Dzisiaj sprawdzilem. Po popsikaniu paska WD-40 piszczenie na chwile ustaje. Czy to mozliwe ze piszczy pasek? Aha po dodaniu gazu piszczenie nie wzmaga sie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Pasek klinowy, najlepiej wymienić wszystkie. Dziwi mnie, że mechanik nie doszedł który to piszczy... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi