Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

E28 opinie

michal_f

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój znajomy ma do sprzedania e28 z 84roku, tylko nie wiem jaki silnik, bo w dowodzie jest 1,8, na silniku 2.5/2.8 a na tylnej klapie 520i, jakieś sugestie, bo nie znam się na silnikach m20 czy m30?

No i drugie pytanie, czy warto dać 2 tys złotych za egzemplarz w takim stanie? Ktoś próbował spawać progi, coś malować, ale jak widać na zdjęciach, dość nieudolnie. No i coś zauważyłem to progi przy nadkolach są dość pognite.

7azyquvu.jpg

u6ajy9yb.jpg

uhu7utap.jpg

yvareva6.jpg

apujure4.jpg

e3ypade3.jpg

y3e2ygu5.jpg

6e7erapu.jpg

a7etupuz.jpg

une8emar.jpg

udytube4.jpg

dyja9ygy.jpg

ta3unahe.jpg

4yqury5y.jpg

4yjeveve.jpg

8a5aquhu.jpg

y6use9e9.jpg

silnik jak w e24 chyba m30

jest ubezpieczenie i przeglad? pan jest z wroclawia?

jak wyglada auto pod spodem?

Nie jest ani ubezpieczone, ani nie ma przeglądu, stalo ponad dwa lata w garażu, przynajmniej o tylu wiem, bo od tego czasu znam tego pana. Auto stoi w tej chwili w Kędzierzynie Koźlu, w garażu mojej dziewczyny :D jedyne co to udało mi się na szybko obejrzeć progi, napewno są do roboty, nie wiem jak dalej, nie miałem czasu na głębsze oględziny, jak będę następny raz widział auto to dopiero zajrzę dokładnie pod samochód.

Jak to będzie durszlak spod dołu - to bym odpuszczał. Z piecem zawsze można pokombinować.

A nawiasem magiczna baza pod długoletni projekt bądź przy zakresie dłuuuugiego czasu - kilku miesięczny. Ja bym się pokusił i w wolnych chwilach dłubał, działał, przywracał do życia. :bag: Kosztuje grosze, ale czy będzie sens wykładać kolejną kasę na renowacje?

Mi w oczy rzuciła się ta fajna Pani w spódniczce :D i wnioskuję, że twoja dziewczyna :P to pogratulować heheheh.

Ja pytam o opinie o samochodzie, a nie o dziewczynie :D ale dzięki, tak to moja dziewczyna ;)

Jak to będzie durszlak spod dołu - to bym odpuszczał. Z piecem zawsze można pokombinować.

A nawiasem magiczna baza pod długoletni projekt bądź przy zakresie dłuuuugiego czasu - kilku miesięczny. Ja bym się pokusił i w wolnych chwilach dłubał, działał, przywracał do życia. :bag: Kosztuje grosze, ale czy będzie sens wykładać kolejną kasę na renowacje?

Musze dokładnie obejrzeć podwozie. No właśnie mam taki problem, że tutaj we wrocku nie miałbym jej gdzie trzymać, a dom rodzinny mam 100km stąd i bywam tam raz na jakieś dwa miesiące, a i tak tam by stała na otwartym powietrzu, bo garaż zajęty przez auto rodziców.

Edytowane przez michal_f

Aaa o auto pytasz to trzeba było tak odrazu :D Moim zdaniem fajne auto, ale wymagające duuuuzo czasu i pieniędzy aby dopieścić do jakiegoś fajnego stanu. Raczej dla konesera i zboczeńca garażowego. A jeszcze jak mówisz, że będzie stał pod chmurką hmmm.......

Jak mnie z roboty nie wywarła to mogbym się przyjrzeć. Tylko nie wiem co z papierami bo na dziko nie kupie. Poza tym mam nadzieje ze do końca miesiąca nie steace pracy. Niestety ale mam wizje pojazdu.

Z papierami to się jutro dowiem co i jak, jedynie wiem, że w dowodzie jest wbita pojemność 1,8.

Co do papierów to pierwszy właściciel sprzedał ja jakiemuś typowi i wyrejstrowal ją. Ten drugi dopiero pozbył się jej jako samochód na części, bez silnika za 200zl. Ale odziwo jest dowód i tam jest wpisany pierwszy właściciel, bo od tamtej pory nikt jej nie przerejstrowywal na siebie. Czyli ogólnie jedna wielka mieszanina. Wszyscy mają umowę kupna/sprzedaży, ale nikt nie był w urzędzie jej zarejestrować.

Więc tak, na 100% jest to 528i czyli M30 ze starym 4 biegowym automatem 4hp.

Naturalnie widać po bloku, starym obc, zegarach do 240 i pełnej wiązce pod check panel.

W każdym razie byłbym zainteresowany :P ale na pewno nie za 2k ;) więc jeśli ktoś chce się tego pozbyć i przysłużyć odbudowie kilku innych E28 to chętnie pogadam;)

Więc tak, na 100% jest to 528i czyli M30 ze starym 4 biegowym automatem 4hp.

Naturalnie widać po bloku, starym obc, zegarach do 240 i pełnej wiązce pod check panel.

W każdym razie byłbym zainteresowany :P ale na pewno nie za 2k ;) więc jeśli ktoś chce się tego pozbyć i przysłużyć odbudowie kilku innych E28 to chętnie pogadam;)

Na części nie byłoby problemu ze sprzedażą, ale jeśli jako cale do rejestracji to już jak pisałem wcześniej, strasznie Na mieszane jest z papierami.