michal_f Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Witam, mój znajomy ma do sprzedania e28 z 84roku, tylko nie wiem jaki silnik, bo w dowodzie jest 1,8, na silniku 2.5/2.8 a na tylnej klapie 520i, jakieś sugestie, bo nie znam się na silnikach m20 czy m30? No i drugie pytanie, czy warto dać 2 tys złotych za egzemplarz w takim stanie? Ktoś próbował spawać progi, coś malować, ale jak widać na zdjęciach, dość nieudolnie. No i coś zauważyłem to progi przy nadkolach są dość pognite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 jezeli za 2tys to ja bym sie pokusil, hmm jesli niemasz pewnosci co za motorownia to karnij sie najlepiej i poczujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Już wiem, to jest m30, ale czemu jest 2.5/2.8,w końcu jaka to pojemność? Ktoś zna te oznaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 silnik jak w e24 chyba m30 jest ubezpieczenie i przeglad? pan jest z wroclawia? jak wyglada auto pod spodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 silnik jak w e24 chyba m30jest ubezpieczenie i przeglad? pan jest z wroclawia? jak wyglada auto pod spodem? Nie jest ani ubezpieczone, ani nie ma przeglądu, stalo ponad dwa lata w garażu, przynajmniej o tylu wiem, bo od tego czasu znam tego pana. Auto stoi w tej chwili w Kędzierzynie Koźlu, w garażu mojej dziewczyny jedyne co to udało mi się na szybko obejrzeć progi, napewno są do roboty, nie wiem jak dalej, nie miałem czasu na głębsze oględziny, jak będę następny raz widział auto to dopiero zajrzę dokładnie pod samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Jak to będzie durszlak spod dołu - to bym odpuszczał. Z piecem zawsze można pokombinować. A nawiasem magiczna baza pod długoletni projekt bądź przy zakresie dłuuuugiego czasu - kilku miesięczny. Ja bym się pokusił i w wolnych chwilach dłubał, działał, przywracał do życia. :bag: Kosztuje grosze, ale czy będzie sens wykładać kolejną kasę na renowacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUB_ZERO29 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Mi w oczy rzuciła się ta fajna Pani w spódniczce i wnioskuję, że twoja dziewczyna to pogratulować heheheh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Mi w oczy rzuciła się ta fajna Pani w spódniczce i wnioskuję, że twoja dziewczyna to pogratulować heheheh. Ja pytam o opinie o samochodzie, a nie o dziewczynie ale dzięki, tak to moja dziewczyna Jak to będzie durszlak spod dołu - to bym odpuszczał. Z piecem zawsze można pokombinować. A nawiasem magiczna baza pod długoletni projekt bądź przy zakresie dłuuuugiego czasu - kilku miesięczny. Ja bym się pokusił i w wolnych chwilach dłubał, działał, przywracał do życia. :bag: Kosztuje grosze, ale czy będzie sens wykładać kolejną kasę na renowacje? Musze dokładnie obejrzeć podwozie. No właśnie mam taki problem, że tutaj we wrocku nie miałbym jej gdzie trzymać, a dom rodzinny mam 100km stąd i bywam tam raz na jakieś dwa miesiące, a i tak tam by stała na otwartym powietrzu, bo garaż zajęty przez auto rodziców. Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez michal_f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUB_ZERO29 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Aaa o auto pytasz to trzeba było tak odrazu Moim zdaniem fajne auto, ale wymagające duuuuzo czasu i pieniędzy aby dopieścić do jakiegoś fajnego stanu. Raczej dla konesera i zboczeńca garażowego. A jeszcze jak mówisz, że będzie stał pod chmurką hmmm....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 No i chyba będę musiał zrezygnować z tego autka, a szkoda. Panowie a może ktoś by był zainteresowany kupnem tego klasyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Jak mnie z roboty nie wywarła to mogbym się przyjrzeć. Tylko nie wiem co z papierami bo na dziko nie kupie. Poza tym mam nadzieje ze do końca miesiąca nie steace pracy. Niestety ale mam wizje pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Jak mnie z roboty nie wywarła to mogbym się przyjrzeć. Tylko nie wiem co z papierami bo na dziko nie kupie. Poza tym mam nadzieje ze do końca miesiąca nie steace pracy. Niestety ale mam wizje pojazdu. Z papierami to się jutro dowiem co i jak, jedynie wiem, że w dowodzie jest wbita pojemność 1,8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Bez pośpiechu. Silnik nie gra roli może byc 1.8 będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Silnik to akurat m30, prawdopodobnie 2.8, niestety ma założoną instalacje gazową, butla jest do legalizacji. To gdzie Ty pracujesz że masz tak niepewna prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Wyszły jakieś śmieci dlatego. Gazu nie będzie. Chyba trzeba sprzedać opla Nez pośpiechu muszę przemyśleć sprawę i obgadac temat z mechanikiem/ kuzynem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakos Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 jak by trzeba było przywieźć do wrocławia to ja mam lawetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Co do papierów to pierwszy właściciel sprzedał ja jakiemuś typowi i wyrejstrowal ją. Ten drugi dopiero pozbył się jej jako samochód na części, bez silnika za 200zl. Ale odziwo jest dowód i tam jest wpisany pierwszy właściciel, bo od tamtej pory nikt jej nie przerejstrowywal na siebie. Czyli ogólnie jedna wielka mieszanina. Wszyscy mają umowę kupna/sprzedaży, ale nikt nie był w urzędzie jej zarejestrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rookie Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Więc tak, na 100% jest to 528i czyli M30 ze starym 4 biegowym automatem 4hp. Naturalnie widać po bloku, starym obc, zegarach do 240 i pełnej wiązce pod check panel. W każdym razie byłbym zainteresowany ale na pewno nie za 2k więc jeśli ktoś chce się tego pozbyć i przysłużyć odbudowie kilku innych E28 to chętnie pogadam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Więc tak, na 100% jest to 528i czyli M30 ze starym 4 biegowym automatem 4hp.Naturalnie widać po bloku, starym obc, zegarach do 240 i pełnej wiązce pod check panel. W każdym razie byłbym zainteresowany ale na pewno nie za 2k więc jeśli ktoś chce się tego pozbyć i przysłużyć odbudowie kilku innych E28 to chętnie pogadam;) Na części nie byłoby problemu ze sprzedażą, ale jeśli jako cale do rejestracji to już jak pisałem wcześniej, strasznie Na mieszane jest z papierami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi