Niedzwiedz Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Mam problem z moim BMW 520d 2001r tego typu że przyjechałem wieczorem pod dom, zgasiłem silnik i rano już nie odpaliła. Kręci jak wściekła a nie odpala. Na kompie wyskoczył jedynie błąd przekaźnika świec żarowych. Po odkręceniu rurek przy wtryskach nie ma ciśnienia ropy tylko delikatnie się sączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 jakim kompem podpinałeś się??? najlepiej disem przelecieć całe auto i coś może pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Brak ciśnienia paliwa nic się ma do przekaźnika świec żarowych. Wiem, cuda się zdarzają, ale nie w tych autach. A może pompa PALIWA zaczyna strajkować. Jak kolega Dyziu zasugerował, dobrze byłoby "przelecieć auto" innym programem ( nie wiem jakim sprawdziłeś błąd świec), ale DIS lub INPA powinna sobie poradzić z diagnozą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 5 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Sprawdzane było TEXA i wyskoczyły jedynie te świece. Auto pojechało do BOSCHA, zobaczymy czy oni coś wymyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 13 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Mała poprawka. Auto odpaliło na plaka i chodziło tak jak należy. Okazało się że wszystkie świece są spalone i po zmianie świec auto zaczęło odpalać normalnie aż do dziś rano. Znów sytuacja się powtórzyła i po odpaleniu na plaka znów chodziło jak należy. I tak do czasu kiedy ostygła. Po tym znów nie chce odpalić. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Dźwiedziu, a co mają świece do palenia auta, szczególnie latem, ja bym postawił na padniętą pompę VP44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 14 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Tylko właśnie żadnego błędu nie wyrzuca i parametry wszystkie trzyma jak trzeba. Jedyny problem jest z odpaleniem na zimnym silniku. Na ciepłym pali na dotyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 silnik diesla musi być w bardzo dobrej kondycji żeby bez grzania świec odpalić .. nawet latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi