danieltca Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Witam. Mam problem z odpaleniem auta. Przedwczoraj wymieniłem termostat główny i termostat egr. Wczoraj rano chciałem odpalic auto i zero reakcji rozrusznika. Odpinalem akumulator na pół godz potem odpalalem na kable i nic. kontrolki na zegarach świecą wyraźnie kluczyk i pilot też działa. Wkońcu odpalilem na popych i dalej do mechanika. Tam zgasilem auto i ponownie auto normalnie zapaliło więc znów zgasilem i znów zapaliło. Za kolejnym razem zgasilem i już nie odpalilo. Mechanik sprawdzałi i nie ma napięcia na rozruszniku a bezpieczniki są ok. Gdzie szukać dalej. Przypomnę ze zegary się świecą normalnie oraz pilot działa i działa kluczykowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Trzeba sprawdzić czy ews nie gubi kodu z kluczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Trzeba sprawdzić czy ews nie gubi kodu z kluczyka A może bateria w kluczyku jest za słaba by odpalic auto. I wprowadza nas w błąd bo auto normalnie otwiera się i zamyka z pilota oraz działa kluczykowanie. A jak sprawdzić czy ews nie gubi kodu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Bateria nie odpala samochodu, kompem trzeba to sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Bateria nie odpala samochodu, kompem trzeba to sprawdzic komputer nic nie wykazuje a kluczyk sprawdzal mi gosciu co dorabia klucze jakims urzadzeniem i mowi ze transponder dziala Bateria nie odpala samochodu, kompem trzeba to sprawdzic 1. w kolejnym zakladzie sprawdzony zostal kluczyk (program czyta dane z kluczyka- VIN itp.) oraz sam sterownik EWS przez komputer i sa ok. 2. w miedzy czasie sprawdzone zostaly kable zasilajace sa ok, nie ma napiecia na rozrusznik a ten dziala podpinany "na krotko". Natomiast napiecie przy wlaczonym aucie (po zapaleniu na popych) wynosi 12,3V- mierzone na akumulatorze 3. podczas prob odpalania auta padl kluczyk i teraz nie dziala wogole ryglowanie z pilota (otwieranie i zamykanie) no i kluczykowanie. Edytowane 23 Stycznia 2015 przez 5oul Edytuj Posty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi