Skocz do zawartości

nie odpala bmw e 46 320d 136km

danieltca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z odpaleniem auta. Przedwczoraj wymieniłem termostat główny i termostat egr. Wczoraj rano chciałem odpalic auto i zero reakcji rozrusznika. Odpinalem akumulator na pół godz potem odpalalem na kable i nic. kontrolki na zegarach świecą wyraźnie kluczyk i pilot też działa. Wkońcu odpalilem na popych i dalej do mechanika. Tam zgasilem auto i ponownie auto normalnie zapaliło więc znów zgasilem i znów zapaliło. Za kolejnym razem zgasilem i już nie odpalilo. Mechanik sprawdzałi i nie ma napięcia na rozruszniku a bezpieczniki są ok. Gdzie szukać dalej. Przypomnę ze zegary się świecą normalnie oraz pilot działa i działa kluczykowanie.

Trzeba sprawdzić czy ews nie gubi kodu z kluczyka

A może bateria w kluczyku jest za słaba by odpalic auto. I wprowadza nas w błąd bo auto normalnie otwiera się i zamyka z pilota oraz działa kluczykowanie.

A jak sprawdzić czy ews nie gubi kodu ???

Bateria nie odpala samochodu, kompem trzeba to sprawdzic

komputer nic nie wykazuje a kluczyk sprawdzal mi gosciu co dorabia klucze jakims urzadzeniem i mowi ze transponder dziala

Bateria nie odpala samochodu, kompem trzeba to sprawdzic

1. w kolejnym zakladzie sprawdzony zostal kluczyk (program czyta dane z kluczyka- VIN itp.) oraz sam sterownik EWS przez komputer i sa ok.

2. w miedzy czasie sprawdzone zostaly kable zasilajace sa ok, nie ma napiecia na rozrusznik a ten dziala podpinany "na krotko". Natomiast napiecie przy wlaczonym aucie (po zapaleniu na popych) wynosi 12,3V- mierzone na akumulatorze

3. podczas prob odpalania auta padl kluczyk i teraz nie dziala wogole ryglowanie z pilota (otwieranie i zamykanie) no i kluczykowanie.

Edytowane przez 5oul
Edytuj Posty!