DobraMorda Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Siemanko! Chciałbym prosić o poradę, pacjent M50b20 e34 92r, auto stało ok. 2 lata, nie wiem co wlane, spuszcze cały olej i myślałem żeby zalać cos tańszego (jakiegoś polsyntetyka) bez żadnych plukanek, po 1-2 tys znów zlac i dopiero zalać cos porządnego. Co byście polecali? Tego polsyntetyka to wezmę chyba gulfa 10w40, a juz po tych dwóch tys zaleje jakis porządny olej, np. liquimoli (nie wiem jak sie pisze) albo cos co polecicie tylko czy zmienić na syntetyka czy dalej polsyntetyk? Nie wiem czy jakis madrala nie lał wcześniej minerala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efendi Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Zalej sobie Mobil 2000 10W40. Moje auto ma na tym juz 200kkm nalatame i zyje. Tylko zmieniaj co 10-12kkm i bedzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobraMorda Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Mówisz ze żadnej plukanki ani nic? Nie wiadomo dokładnie ile stało i co było lane, a nie chciałbym zaszkodzić. Jeśli to ważne auto ma gaz. Znajomy co mechanikiem jest mówił żeby olac plukanki, wlac gorszy olej i po 1-2 tys go zmienić na jakis porządny juz. Przy okazji ile oleju wchodzi do tego silnika? dzięki za szybką odpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Miliony tematów w necie i na forum z kilkanaście by się znalazło.Opcja " szukaj" nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobraMorda Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Szukałem i nie znalazłem, aplikacja na telefon jest troszkę słaba ale za to wygodna, przy okazji w temacie można chyba odpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Miliony tematów w necie i na forum z kilkanaście by się znalazło.Opcja " szukaj" nie boli. Mnie już na rzyganie bierze widząc temat co mam wlać,a w nich po 100stron bo jeden wleje motula drugi valvo a 3 kujawski ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iparts Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Jeżeli chodzi o pojemność to 100% pewności nie mam ale chyba coś koło 6.5 litra (oczywiście na pusty silnik). Edytowane 3 Marca 2016 przez iparts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymek71 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Wg katalogu masz tam lać normę BMW LL-98 niby, czyli np valvo synpower 5w40, a do m50b20 wchodzi 5,75 litra na zmianę, do m52 idzie 6,5 ale pewnie i tak 6 wejdzie, jak mi po odessaniu do zera weszło 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi