jarekpater Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Cześć. Padła mi żarówka w migaczu przednim po 4 latach użytkowania autka. Jak zabrałem się do wyciągania kierunku okazało się, że łepek śruby jest zjechany i nie mogę jej odkręcić. Jest szansa, żeby wyciągnąć kierunek z całym reflektorem? Wiem, że żeby wyciągnąć reflektor trzeba najpierw odkręcić kierunek, później listwę pod reflektorem a dopiero na końcu reflektor. Mogę próbować najpierw wyciągnąć listwę pod reflektorem czy coś połamię? Ewentualne inne rady mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekpater Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 A zaraz... myślałem, że kierunkowskaz jest przykręcony do reflektora a chyba nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Nie jest. Na koszu lampy masz takie specjalne prowadnice do klosza. Uważaj by nie połamać przy montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bo Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Cześć. Padła mi żarówka w migaczu przednim po 4 latach użytkowania autka. Jak zabrałem się do wyciągania kierunku okazało się, że łepek śruby jest zjechany i nie mogę jej odkręcić. Jest szansa, żeby wyciągnąć kierunek z całym reflektorem? Wiem, że żeby wyciągnąć reflektor trzeba najpierw odkręcić kierunek, później listwę pod reflektorem a dopiero na końcu reflektor. Mogę próbować najpierw wyciągnąć listwę pod reflektorem czy coś połamię? Ewentualne inne rady mile widziane. Ta śruba od migacza się jest mocno skręcana wiec jeśli masz łepek zjechany to spróbuj z gumką recepturką tylko taką szerszą. Gumka na końcówkę śrubokrętu docisnij mocno do śruby i spróbuj odkręcić. Mi ten sposób wiele razy pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi