radzio Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 jak już wczesniej pisałem padła mi głowica,opisywałem problem w poprzednich postach dużo wczesniej.po zrobieniu usterki pojeździłem niecałe 2 tygodnie i znowu to samo.nie chodzi na 1 cylinder.znowu cos stukało tak jakby zawory tłukły i przestało,czasami sie cos odezwie.mam dosyc już rozkrecania silnika.zastanawiam sie żeby kupic taki sam,albo 2,5 24v w vanosie.tylkonie wiem ile taki sam silnik kosztuje lub 2,5.jakbym chciał zmienic na ten wiekszy to co musiałbym jeszcze wymieniac?pomóżcie bo już załamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 tez myslalem nad zmiana silnika pisalem posty itd. wszyscy mi radzili ze bardziej oplaca sie zmienic autko a aktualne sprzedac. Przy wymianie silnika na innych duzo czesci musisz jeszcze zmienic komputer itd. Ja sie przywiazalem do swojej buni i napewno jej nigdy nie zmienie i jesli mialbym zmienaic silnik zrobilbym to za wszelka cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoCureK Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 maximu wymiana 1.8 na 2.0 2,5 lub inne to całkiem inna bajka niż 2.0 na np. 2.5 Tu roboty będzie stosunkowo mało. WYmianie podlega na pewno silnik, komp i ew. parę innych rzeczy. Gdzieś czytałem, że po wymianie 2.0 - na 2.5 silnik chodził nawet na starym kompie (od 2.0). Na forach chodzi opinia, że silniki 2.5 mają delikatne głowice i lubią "trzaskać się". co do części nowych koniecznych przy wymianie silnika, to można szukać i porównywać na numery na realoem lub bmwfans (czy są identyczne, czy nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 już nie stuka hehe nic.tylko na 3 garnek nie chodzi,ale odgłos to jakby tam siedziało jakies v8.powyżej 3,5 tyś obr/min juz normalnie na 6 silnik pracuje.musze kupic 2.0 na vanosie tylko nie wiem jaki to koszt bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Popatrz na alegro. Tak 1500zł musisz szykować. Jak masz dobry osprzęt to przełożysz od siebie,a wtedy goły silnik może za 1000zł wyrwiesz. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 dzięki,cos musze kombinowac bo mnie taka jazda denerwuje.ale juz drugi raz to samo sie zrobilo tylko nie wiem dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi