Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

pedal sprzegla

Rekomendowane odpowiedzi

zalezy ktore to jest skrzypienie bo sa dwa.

Pierwsze od srodka auta wydobywajace sie z okolic pedala i takie glosne co slychac bardziej nazewnatrz jak by z pod auta.

Pierwsze wyleczysz zdejmujac oslone pod kierownica i psikajac czyms smarujacym, a drugie sam posiadam i nie mam pojecia.

Niestety musisz odkręcić tą plastikową tak jak pisze szwedu.

Przy zdjęciu nie rób nic na siłę, tam się ten plastik trzyma na zatrzaskach i śrubkach.

A już co do samego skrzypienie, to mi też skrzypiało i też kombinowałem jak tu zrobić to bez jakiegokolwiek demontażu, ale ni chuchu trzeba było osłone zdjąć.

W sumie to nie wiedziałem na co pryskać to spryskałem sprężyny, bolce i wszystko co mi wpadło pod psikacz ;)

Ja tak mam jak ubieram na nogi moje sportowe reeboki(naciskając pedał sprzedła stopa i tak sie minimalnie przesunie i z tąd ten pisk,skrzypienie).

Skrzypienie wewnątrz przy pedale to sprubuj zdjąć gumową osłone(nakładkę) pedału (zobacz jak jest bez niej z tym skrzypieniem na upartego poleć smarem wewnetrzna czesc osłony/nakladki)

Myślę że jednak trzeba będzie porozbierać ;)

Mi także się wydawało że to mi skrzypi pod samą stopą i też na siłę nie chciało mi się nic odkręcać, ale wzięty nerwem rozebrałem to, popsikałem od razu na wszystkie sprężyny i pedał gazu i jest OK

Pozdrawiam

Nie, no jasne, ja też testowałem wszystko co możliwe przed rozebraniem, łącznie z próbą pryskania gdzieś tam z założonym plastikiem.

Z tym plastikiem, obudową pod kierownicą znowu nie jest tak dużo roboty, dwie lub trze śruby i delikatnie wyciągnąć, tylko pamiętaj nic na siłę, dokładnie obejrzyj gdzie masz śruby, umnie takie zaślepeczki były na nich.

Dasz radę <bmw_1>

:)

Moze z nudow sam tam cos popryskam ludzac sie ze mi skrzypienie ustanie hahahaha, tak przy okazji wasz pedal od sprzegla jest taki jak by luzny? o wiele bardziej od hamulca.. czy my sie obluzowal to jak zdejme plastik to jest tam jakas sruba mocujaca co bede mogl dokrecic?

u mnie pedal nie jest luzny - musze powiedziec ze chodzi mniej wiecej tak jak hamulec, a np we fabii w ogol nie czuc oporu podczs wciskania sprzegla (troche do d*** bo noga wpada w podloge) wole jak sie czuje pedal pod stopa

No ja wlasnie jezdzilem ojca octavia II i tam jest jak piorko.. a tu noga bolala na poczatku.i kiszka ze nie da sie operowac stopa tylko cala noga ... to dla mnie jest lipa.

BTW. rozkrecilem i tyle tam kabli i wszystkiego ze nawet nic tam nie ruszalem niech jest jak jest zadnych srub na wieszchu nie bylo zeby podkrecic ewentualny luz.

witam. mam problem z moja betka, a mianowicie tak przy 90 buczy mi coś,tak jakby w tylnym moście, problem tylko w tym, że dzieje sie tak na biegu jałowym,kiedy moment obrotowy przenoszony jest z kół na most, a nie z mostu na koła. na biegu, przy obciążeniu,wszystko jest ok! czy ktoś tak miał?

witam. mam problem z moja betka, a mianowicie tak przy 90 buczy mi coś,tak jakby w tylnym moście, problem tylko w tym, że dzieje sie tak na biegu jałowym,kiedy moment obrotowy przenoszony jest z kół na most, a nie z mostu na koła. na biegu, przy obciążeniu,wszystko jest ok! czy ktoś tak miał?

Z kad ty sie ziomus urwales ;] Po pierwsze poszukaj uzywajac opcji szukaj, po drugie , jak nie znajdziesz zrob nowy temat z tytulem twojego problemu a nie wbijasz sie do tematu calkowicie o czym innym lol... my tu o schabowym a ten ze surówka za słona :mrgreen: