Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

problem z zapalaniem i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie co może być przyczyną że auto ciężko zapala na zimnym silniku troche pokręci i zapali ale powinno chyba zapalać na dotyk?? auto to 316 z gazem

drugi problem to ja po jexdzie wyłanczam samochód to z tyłu po prawej stronie słychac takie "pykanie " chwile to tra a potem się wyłancza może to byc cos od gazu??

trzecie pytanie to już troche śmieszne ale musze się spytac mam wstawiony sportowy wydech tzn dospawane dwie końcówki owalne i teraz to chciałem wymienić na seryjne więc chce kupić tłumik ale mój ojciec stwierdził że jestem głupi że można kupić seryjną końcówke albo dospawać kawałek rury o takiej srednicy wiem że czegoś takiego nie można zrobić chyba :idea: ale czy ktos mógłby to napisać żebym miał pewność i mu udowodnić ?? chodzi o ten kawałek rurki który widac za samochodem :)

co do ciezkiego odpalania to tematow sporo juz bylo poszukaj na forum to moze byc bardzo wiele przyczyn (kable WN, swiece, kopolka itp itd) a pykanie to podejrzewam stygnacy wydech ;) kurczy sie bo stygnie i stad to pykanie ;) w ukladzie wydechowym sa mieszki kompensujace wydluzanie sie wydechu pod wplywem zmian temperatury ;) i stad to pykanie ;) a co do wydechu to wszystko zalezy od stanu tlumika ;) jezeli jest juz zuzyty to ja bym osobnbiscie nie szalal tylko zostawil serie ;) ewentualnie jakis koncowy wstawil koszt ojakies 200-300pln i bedzie gites malina ;) ze strumienica itp bym nie kombinowal ;) POZDRO <bmw_1>

strumienicy nie wstawiam chce tylko zamienić te końcowki chodzące jak traktor na seryjny wydech :) a jeszcze mam pytanie to jest moje pierwsze auto z gazem i czy kable i świece muszą być podpasowane do agzu czy wystarczy dac jakieś zwykłe?? a może znacie jakies kable dobrej firmy??

Siemka, ja tez mam problem z odpalaniem zimnego silnika, czym dłużej stoi tym dłużej krece. Moja jest po zmianie silnika z 1.6 na 1.8 M 40 i owy problem sie pojawił gdy wstawilem komputer z 1.8. Na tym starym palił jak zegarek ale wolałem miec oryginalny i teraz tak do kitu pali jak jest zimny. W weekend jeszcze wrzuce starego kompa i dam znać jak hula.

Pozdro :)

panowie a powiedzcie mi czy jeżeli pojade na podlączenie do kompa to wykryje mi niesprawnośc kabli albo kopułki ?? pytam bo nie jestem pewien a auto pali strasznie jak jest zimne czasami zapala dopiero za 3 razem :(

Komputer nie wywala błędów kabli WN (bo rozumiem, że o te właśnie chodzi) - co do kopułki to pewien nie jestem. Prędzej pokaże błąd zapłonu. Pod tym błędem może kryc się \kilka przyczyn...

Pozdr.

aha spoko więc czy chce czy nie będe musiał wymienić świece i kable wn :( ale inwestować w autko trzeba :) dzięki

[ Dodano: 9 Lipiec 07, 14:23 ]

dzisiaj zszedłem rano do auta przeczyścić kopułke bo myślałem ze jest :) ale moje zdziwienie było duzo jak otworzyłem maske i nie znalazłem kopułki :( mam silnik z łańcuchem rozrządu i wtych silnikach nie było kopułki??

drugi problem to jak wykręcić świece jezeli nad nimi biegną przewody od gazu?? jest jakiś klucz do tego??

[ Dodano: 10 Sierpień 07, 11:40 ]

panowie pomóżcie jest coraz gorzej im dłużej jade tym rano mam cięzej odpalić zapala za 3 razem i przy tym troche kopci przez chcwile nie da się jechać :| obroty szaleją dodaje gazu a one spadają co jest nie tak może coś z pompą paliwa ?? a może przez filtr paliwa coś takiego się dziać??

[ Dodano: 4 Wrzesień 07, 12:43 ]

wymieniłem pompe paliwa i jest to samo dalej tak cieżko pali