Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

BMW 320 e36 Vanos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam zamiar kupić Bmw 320 e36 Vanos 1993r z pełną elektryką ,airbag, klimatyzacja,alu felgi 17'> Co sądzicie o tym modelu , jakie jest spalanie benzyny, jakie ma auto właściwości jezdne itp.

Bardzo dobry silniczek wystarczająco mocy - jeśli nawet nie za dużo (jeśli to Twoje pierwsze tylno- napędowe auto) klima to w dzisiejszych czasach podstawa, airbag był w standardzie, a elektryka pomaga i uprzyjemnia życie - ja nie mam i żałuję :wink:

Witam! Silnik fajny bedziesz napewno z niego zadowolony! tylko ze ja uwazam ze trójki mogły by być troszkę wieksze w środku!

Osobiście uważam, że w E36 z tyłu jest więcej miejsca niż w E34 :P

Spokojnie i wygodnie jechałem w 4-osoby ponad 400 km i niki na nic nie narzekał <bmw_1>

A i bagażu sporo zabierze (jak się umie układac :mrgreen: )

PS. Jeśli będzie w dobrym stanie (dokładnie się wszystkiemu przyjrzyj !! ) to możesz spokojnie brac - cena rozumiem <10 000 PLN ??

Pozdr. <bmw_2>

witam ten vanosik w zupełnosci tobie wystarczy,ja mam też taki sam.pali mi około 7,5 l/100 na trasie benzyny,po miescie ciut wiecej.ostatnio moja dziewczyna tak jeżdziła na trasie że nie wiem jakim cudem ale na niecałych 15 litrach zrobiła ponad 300 kilosów.mi sie to nigdy nie udało,chyba mam cegłowke przy nodze:)

Hehehe..... 5 literków na 100km, znamy te tematy ;)

Nie podałeś ceny, ale poszukaj e36 323 2.5 170KM silniczek M52b25 Vanos.

Gazu na sekwencji pali bardzo rozsądnie, więc myślę że gdybyś się pokusił jeździć tylko na benzynce to także byłoby rozsądnie.

Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie że mogłaby palić mniej niż M52b20 z vanosem.

No i oczywiście wrażenia z jazdy dużo dużo lepsze :)

... ale na niecałych 15 litrach zrobiła ponad 300 kilosów...

bez takich, to na pewno błąd w liczeniu , mniej niż 5 l/ 100 km w 2 litrach , hehehehe :?: :shock:

90 km/h na 5. biegu na autostradzie z górki bez dodawania gazu i już masz 5L/100km <bmw_2>