Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Pomocy gaśnie na benzynie !! :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Posiadam E30 1,8is i miałem takie zdarzenie odpaliłem na gazie po czym chciałem ruszyć i strzelił i zgasł i od tej pory odpala mi owszem ale na gazie dusi się strasznie obroty skaczą prawie gaśnie (czasem zdarzy się że gaśnie) a na benzynie to już w ogóle dramat odpalam i muszę go trzymać na gazie bo jak odpuszczę nogę z pedału to od razu gaśnie !! Gdzie szukać przyczyny itp :(

CO ZROBIC POMOCY !!

Pozdrawiam

Koniu

Po pierwsze - dlaczego po "strzale" nie pojechałeś do jakiegoś zakładu LPG, żeby sprawdzic czy wszystko jest ok pytanie_bmw

Praktycznie każdy strzał powoduje jakieś szkody. Jedne mniejsze, inne większe - ale bardzo rzadko jest to bez konsekwencji.

Proponuję Ci zatem podjechanie do zakładu, który montuje LPG i sprawdzic cały układ paliwowy.

Nie ma co się zastanawiac co poszło - bo powodów takiego zachowania silnika może byc wiele.

PS. Dlatego właśnie wolę wyłożyc 3 klocki za sekwencje :wink:

Pozdr. <bmw_2>

Gość Mordulec
PS. Dlatego właśnie wolę wyłożyc 3 klocki za sekwencje

Bazyl nie przesadzaj ja jezdze na IIgen juz od 120tys i nic mi sie nie dzieje :drunk:

Co do samego strzalu z 1szego posta to najpewniej dostał przepływomierz ale

mozliwe ze poprostu powstala jakas nieszczelnosc na dolocie , sprawdz

gumy i połączenia czy aby gdzies nie dostaje lewego powietrza :gril:

PS. Dlatego właśnie wolę wyłożyc 3 klocki za sekwencje

Bazyl nie przesadzaj ja jezdze na IIgen juz od 120tys i nic mi sie nie dzieje :drunk:

Co do samego strzalu z 1szego posta to najpewniej dostał przepływomierz ale

mozliwe ze poprostu powstala jakas nieszczelnosc na dolocie , sprawdz

gumy i połączenia czy aby gdzies nie dostaje lewego powietrza :gril:

Ja tam jak gdzieś słyszę razem słowa "LPG" i "strzał" to od razu myślę o najgorszym :| :wink:

Ale ja jestem pesymistą z natury :mrgreen:

Pozdr.

Nie straszcie go! Moja bawara lubi strzelać na gazie i już sie przyzwyczaiłem,że zazwyczaj spadają jakieś wężyki od podciśnienia,czasem nawet wypluje węża od silniczka krokowego. Pare razy jak pożądnie walnęło to rozerwało gumę od przepływomierza(tą charmonijkę na dolocie). Z opisu wynika że dostaje za dużo powietrza,więc raczej coś spadło i zasysa lewe. Popatrz dokładnie czy wszystko jest na swoim miejscu.

Z dolotem wszystko ok przepływomierz także sprawny tak jak powiedział "E34-Patryk" nadpękł wężyk i łapał lewe powietrze zmienili mi wężyk wyregulowali gaz i jest teraz gitarka na benzynie to samo :) auto znowu żyje !! Dziękuje za pomoc

POZDRO 4 ALL

BMW 4 life

Koniu