Koniu Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Witam!! Posiadam E30 1,8is i miałem takie zdarzenie odpaliłem na gazie po czym chciałem ruszyć i strzelił i zgasł i od tej pory odpala mi owszem ale na gazie dusi się strasznie obroty skaczą prawie gaśnie (czasem zdarzy się że gaśnie) a na benzynie to już w ogóle dramat odpalam i muszę go trzymać na gazie bo jak odpuszczę nogę z pedału to od razu gaśnie !! Gdzie szukać przyczyny itp CO ZROBIC POMOCY !! Pozdrawiam Koniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Po pierwsze - dlaczego po "strzale" nie pojechałeś do jakiegoś zakładu LPG, żeby sprawdzic czy wszystko jest ok pytanie_bmw Praktycznie każdy strzał powoduje jakieś szkody. Jedne mniejsze, inne większe - ale bardzo rzadko jest to bez konsekwencji. Proponuję Ci zatem podjechanie do zakładu, który montuje LPG i sprawdzic cały układ paliwowy. Nie ma co się zastanawiac co poszło - bo powodów takiego zachowania silnika może byc wiele. PS. Dlatego właśnie wolę wyłożyc 3 klocki za sekwencje :wink: Pozdr. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 PS. Dlatego właśnie wolę wyłożyc 3 klocki za sekwencje Bazyl nie przesadzaj ja jezdze na IIgen juz od 120tys i nic mi sie nie dzieje :drunk: Co do samego strzalu z 1szego posta to najpewniej dostał przepływomierz ale mozliwe ze poprostu powstala jakas nieszczelnosc na dolocie , sprawdz gumy i połączenia czy aby gdzies nie dostaje lewego powietrza :gril: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 PS. Dlatego właśnie wolę wyłożyc 3 klocki za sekwencje Bazyl nie przesadzaj ja jezdze na IIgen juz od 120tys i nic mi sie nie dzieje :drunk: Co do samego strzalu z 1szego posta to najpewniej dostał przepływomierz ale mozliwe ze poprostu powstala jakas nieszczelnosc na dolocie , sprawdz gumy i połączenia czy aby gdzies nie dostaje lewego powietrza :gril: Ja tam jak gdzieś słyszę razem słowa "LPG" i "strzał" to od razu myślę o najgorszym :wink: Ale ja jestem pesymistą z natury :mrgreen: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Witam! Poszedł przepływomierz lub jakieś lewe powietrze łapie, zobacz czy wszystkie węrze, węrzyki są na swoim miejscu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madziorka11 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Mi po strzale poszedl przeplywomierz i tak samo sie dzialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Nie straszcie go! Moja bawara lubi strzelać na gazie i już sie przyzwyczaiłem,że zazwyczaj spadają jakieś wężyki od podciśnienia,czasem nawet wypluje węża od silniczka krokowego. Pare razy jak pożądnie walnęło to rozerwało gumę od przepływomierza(tą charmonijkę na dolocie). Z opisu wynika że dostaje za dużo powietrza,więc raczej coś spadło i zasysa lewe. Popatrz dokładnie czy wszystko jest na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koniu Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Patryk dzięki za poprawienie humoru zobaczę dokładnie jak tylko się ogarnę pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 przpływka rozwalona albo nieszczelny dolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koniu Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Z dolotem wszystko ok przepływomierz także sprawny tak jak powiedział "E34-Patryk" nadpękł wężyk i łapał lewe powietrze zmienili mi wężyk wyregulowali gaz i jest teraz gitarka na benzynie to samo auto znowu żyje !! Dziękuje za pomoc POZDRO 4 ALL BMW 4 life Koniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi