Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Bardzo dziwny problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!Mam do was pytanko.Mam nadzieje że coś mi podpowiecie.A więc tak.Wczoraj jadąc rano do pracy przy prędkości około 70 km/h silnik poprostu sobie zgasł.Paliwo jest.Sprawdzałem pompe paliwa, to po zdjęciu węzyka przy pompie paliwo leci, przy silniku po zdjęciu wężyka paliwo też leci także układ nie jest zapchany.Iskra na świece też jest.

Kupiłem coś takiego jak AUTO STARTER i prysnąłem to w układ powietrzny i zapalił ale i tak silnik na wolnych obrotach pracował nie równo.Dzisiaj rano znowu ta sama historia tylko że już wogóle nie odpalił.Jestem w kropce i nie wiem o co chodzi :( .Pomocy!!!! <bmw_2>

a strzelił ci czy coś ? bo może rozrząd przeskoczył. może po prostu jakiś wąż podciśnienia albo dolot spadł/pękł. spróbuj go palic a niech ktoś pryska samostartem po całym dolocie,jak obroty wzrosną albo od razu zapali to w tym miejscu może lewe sprawdzić :wink:

jeśli nie do może cos z elektroniką :?

a strzelił ci czy coś ? bo może rozrząd przeskoczył. może po prostu jakiś wąż podciśnienia albo dolot spadł/pękł. spróbuj go palic a niech ktoś pryska samostartem po całym dolocie,jak obroty wzrosną albo od razu zapali to w tym miejscu może lewe sprawdzić :wink:

jeśli nie do może cos z elektroniką :?

Raczej nic nie słyszałem żeby cos strzeliło,poprostu silnik sobie przestał pracować.Ja już pare dni wcześniej zauważyłem że coś mi nie równo pracuje aż końcu umarł :(

Gość Mordulec
Sprawdzałem pompe paliwa, to po zdjęciu węzyka przy pompie paliwo leci

tzn jak sprawdzales tą pompę paliwa ?? ja miałem podobny przypadek i poczatkowo

tez myslalem ze pompa jest ok (bo paliwo z niej leciało) jednak auto nie odpalało

okazalo sie ze cisnienie które pompowała było za małe i nie obyło sie bez wymiany :|

ja ostatnio kupilem zamiennik (nie wiem dokladnie jaki ale nie made in china z allegro

- bo taki to za 150 chyba mozna nawet pytanie_bmw )za 350 pln i dalem 100 za

wymiane (sam raczej nie mam czasu grzebac przy aucie). ale pewnie sie zaraz okaze

ze przeplacilem :mrgreen:

A mogę spytać, gdzie kupowałeś pompę? Chyba pomału będę się przymierzał do jej zakupu. :|

to tak... ja odstawilem autko do Botronic na Smetnej - szybka diagnoza i naprawa ;)

sami kupili pompe

a z tego co wiem to oni sie chyba zaopatruja w jakims sklepiku ... jakby to

wytlumaczyc... jest sobie Sienkiewicza na ktorym jest salon Renault (miedzy bema

a wyszynskiego) - na tej wysokosci jest uliczka (boczna sienkiewicza) i na tej ulicy

znajduje sie podobno jakis sklep z tego typu rzeczami :)

niestety nie bylem tam osobiscie wiec tylko tyle moge powiedziec, ale moze ktos

z bardziej doswiadczonych forumowiczow moze cos doradzic w tej kwestii pytanie_bmw :mrgreen: