SILVER Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam mam pytanie co może być powodem dziwnej nie równej pracy silnika do 3 tys szczególnie na gazie podobno bieże lewe powietrze z tej rury gómowej która prowadzi powietrze od filtra poprzez przepływomiesz do silnika. Wątpie w to może ktos wie ????z góry dzieki <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Jeżeli jest cała guma to napewno nie jest powód! chyba że jest uszkodzona to może coś sie dziać! ale ja myśle że jeżeli na gazie jest gorzej to może być coś z układem zapłonowym on jest bardzo czuły na gaz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzussmen Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Może być klika powodów: - świece - przewody - aparat zapłonowy lub cewki - silniczek krokowy - lewe powietrze - źle zestrojona instalacja - zasyfione filtry od gazu <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Może być klika powodów:- świece - przewody - aparat zapłonowy lub cewki - silniczek krokowy - lewe powietrze - źle zestrojona instalacja - zasyfione filtry od gazu i filt powietrza :wink: Sprawdzania masz całkiem sporo <bmw_2> bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 - świece raczej nie, bo dlaczego powyżej 3000 chodzą dobrze? - silniczek krokowy jest chyba od wolnych obrotów, jak jest zamknięta przepustnica, a później to raczej nie ma wpływu - filtr powietrza też bym wykluczył - dziurawa guma brałaby w całym zakresie obrotów lewe powietrze. Stawiam na przepływomierz, albo źle wyregulowaną instalacje (zależy jeszcze jaka instalacja) ogólnie to ja się nie znam pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILVER Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Dzięki Panowie ale kable mam nowe świece też powietrze również ale..... mam problem z zapalaniem auta może to przez zapłon jak nie potrzymam na rozruszniku troche nawet jak chwyci to zgaśnie a jak zgaśnie to z 20 sec trzeba go kręcić i znów jak puszcze za wcześnie to zgaśnie.Jaka chyci to na gazie ok tak z 30 sec a potem du...zbita rzuca tak jak by nie równo iskra szła na tłoki nie sugeruje że to zapłon bo sie nie znam a palec od aparatu niby wymieniany wiec powinni zrobić zapłon .Auto od początku mi tak paliło ale po remącie panewek na gazie bardzo do 3 tys i troszke na bęzynie rzuca. Jak macie jakieś pomysły co to może być to uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Mam podobne objawy, napisz jaką masz instalacje - w przyszłym tygodniu jade do gazownika to może czegoś się dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iskra_Pszczyna Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Jak na benzynie chodzi normalnie to masz wtrysk gazu do regulacji. Pozdro <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILVER Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Dziś oddałem do mechanika zobaczymy, coś pie... że na jeden gar nie chodzi do 3 tys jótro postaram się odpisać zobaczymy co za za shit sie tam dzieje. <bmw_2> bmw_beer [ Dodano: 16 Sierpień 07, 23:26 ] Ojjj żałuje naciagnoł mnie debil na kable świece chodzi ok ale ko.... 320 <bmw_2> zł sam bym to pod blokiem zrobił cos jeszcze piep.. ze wtrysk benzyny jest podwieszony ... no chyba on jest podwieszony zwykłe kable kó.... ehhh dzięki za wczesniejsze posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi