Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Swap z 1.8 M40 e36 na silnik od e34 2.5

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno przy przerzuceniu silnika muszę poszukać miskę olejową i smok od modelu z 325 bo coś nie cacy w e36. Ile w tym prawdy ? o ile cieższy jest 2.5 od 1.8. Walek ten sam będzie ok ? wiadomo wymiana zawiechy i bębnów na tarczówki no i wydech

Prosze o pisanie postów osób którzy coś wiedzą na ten temat!! Flood jest w tym temacie niemile widziany !!

Pozdro

A Łapy pod silnik pasują i pod skrzynie? pod skrzynie w e36 napewno jest krótsza! a cięgna od zmiany biegów też są innne!

Nie wiem :P dlatego pytam sie co i jak z tym swapem z e34 :) bo ja nie mam zielonego pomysła. Cięgna ?

Danich, wszystko mam caly silnik skrzynia kompa i wiązka kabli. <bmw>
a ile dałeś za taki komplet? a ten 2.5 to 12v czy 24v ?

tego nie wiem jeszcze bo od paru dni wiem ze coś tam kolega przytachał z policyjnego parkingu 525 r92 bodajże. tanio ;) Tanio dlatego taki temacik zapodałem hmm czyli wychodzi za dużo roboty ?

cięgna czyli od zmiany biegów! to jest napewno 2.5 24v ale lepiej nie bierz sie za to! począwszy od mocowań silnika a dalej nic nie pasuje! jest to do zrobienia ale to długa bajka! chłodnica wszystkie duperele za dużo roboty! myśle że lapy od silnika są w innym miejscu przykręcone, mocowanie skrzyni, dzwignie napewno nie bedą pasować od zmiany biegów bo jest dużo rodzai! z tego co ostatnio szukałem skrzyni biegów to też są różne długości a co za tym idzie wał! więc pomyśl dobrze czy warto!!!

tak będzie najlepiej! najszybciej i najtaniej!

Zgadzam sie :) <bmw_1>

Tyle, że większą satysfakcje by mi sprawiło przemodyfikować fure, bo ja nie z ty co co chwile fure zmieniają. Teraz to ja mam strach w oczach :P za ile by mi np ktoś kupił moją laleczke <bmw_3> <bmw> <bmw> <bmw> pytanie_bmw