Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

E-34 Przerywa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem szęśliwym posiadaczem E-34 2,5l 24V i mam taki problem: podczas przyśpieszania (najczęściej ruszania) przerywa (odcina, niewiem zapłon, paliwo czy co, poprostu sie dusi) przerywanie następuje podczas zmiany dynamiki jazdy tz. jak cały czas depcze, lub jak czały czas jede spokojnie to jest spokój, najgorzej jest jak daje w rure i wpadne gdzieś w korek- zapala sie zielone, ja jej w gaz a on mi zgas :? Jak tak przerwie to chodzi na wolnych obrotach jak dodam troche gazu to albo basnie albo albo wkręci sie tylko do 4tys ale kompletnie bez żadnej mocy (jakby zła mieszanka albo nie ten kąt zapłonu), podejrzewam podciśnieniowy regulator ciśnienia paliwa w magistrali tylko nie wiem gdzie go kupić bo nigdzie nie ma (gdybym znał zakresy ćiśnień, sterującego i paliwa to bym se go sprawdził).

Wielkie dzięki za jakieś wskazówki

Pozdro

Tez na początku myślalem o nich ale nie wszystkie na raz, jak przerwie mi przy ponad 3 tys i trzymam gaz to nawet nawet żaden cylinder nie załapie do momentu jak nie puszcze nogi z gazu i nie spadnie na wolne obroty. A zapomniłem wspomnieć ze jak go kupiłem to miał instalcje gazową :( lecz pierwsze co zrobiłem to posłałem ją w kosmos. zdarza sie to bardzo losowo raz przejechałem 500km i nic innego dnia jadąc z gdańska do gdyni (ok 25km) przerwie kilka razy.

Dzieki za szybką odp.

Pozdro

tez tak myślalem i zakupiłem komputer na allegro ładny fajny i taki a ze sam bawie sie elektronika to pomyślałem ze dam rade bez kłoptu a tu kicha!! komputer nie widzi żadnego modułu wiec nie przekreślając mojej bawarki sprawdziłem komputer u kupla w E-30 i to samo wiec mała przestroga dla chcących kupić komputer diagnostyczny na allegro.

W ostateczności bedzie serwis, ale to za jakiś czas jeszcze sam bede sie męczył (cholerna duma :P)

Wiekie dzieki

Pozdro

Przypływomierz sprawdzony, cewki sprawdzoneb filtry wymienione, jak nie przerywa to idzie badzo dobrze, jak przerwie to czasami potrafi strzelić w ssący (mały strzał) tak jakby miał za duzo paliwa dlatego podejrzewam regulator ciśnienia. Podłaczałem się przez "specjalny" interface i laptopa. Jak tego nie zrobie to może wymienie cały sinik (poluje na 4l V8) ale to dopiero za rok.

Gdzie można kupić sam regulator najlepiej nowy, albo chociaż zdobyć dane katalogowe ciśnień??

Pozdro

Powinieneś "prześledzić" system podawania paliwa, powietrza i elektrykę, może pompa paliwa siada, filtry pozapychane, jakieś "luzy lub wypalenia' na linii elektrycznej, niestyka któraś kopułka, zwiesza się/ blokuje przepływka. Powoli i spokojnie dojdziesz co i jak.

Może być też czujnik położenia wału (podobno robi wtedy podobne jajca"