Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

spryskiwacze i inne prolemy

Rekomendowane odpowiedzi

odnośnie psryskiwaczy jeden spryskuje normalnie choć czasami zawodzi a drugi prawie wogóle co sprawdzić ?? albo wymienic dysze??

drugi problem auto ciężko pali znalazłem (tak mi sie wydaje przyczyne) pekła guma przepływki ciężko to dostać więc byłem zmuszony zamówić i czekam na to.Więc postanowiłem ta gume pożadnie okleić taśma lekka poprawa jest ale prawie że znikoma zapala za 3 razem czasami za drugim ,wymieniłem swiece nic silnik m43 więc na łańcuszku , co dale sprawdzić byłem na diagnostyce wykazało że był błąd sondy lambda ale już sie nie pojawia , a może po wymianie tej gumy trzeba bedzie jechać na ustawienie kompa?? auto jest strasznie mułowate

trzecie pytanie : auto ma założony gaz sekwencyjny i czy jest w tym jakś filtr??

następne jaką paste do usuwania rys polecacie jakiej firmy bo słyszałem że najlepsza jest K2 tempo czy to prawda ?? może ktoś stosował?

i ostatnie pytanie poprzedni własciciel dospawał dwie końcówki dość duże i strasznie głosne i czy taka przeróbka może zaszkodzic?? z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam

a i jeszcze jedno najwazniejsze nie swieci mi jedna postojówka myslałem że padła żarówka ale dałem nową i dalej nie swieci może to jakiś bezpiecznik ale kturym tam jest do czego?? opis po niemiecku i nic nie rozumie z tego ma ktoś moze to opisane po polsku??

jeszcze jedno pytanie czy ktos może zakładał coś takiego http://allegro.pl/item219806935_nakladki_na_lusterka_chrom_bmw_e36_e_36.html i czy mógłby wrzucić fote auto chce zobaczyć jak to wygląda

jeżeli chodzi o spryskiwacze to pewnie zasyfione przewody i dysze ja musiałem czyścić cały układ u siebie łącznie z pompka bo zalałem na zimę jakiś z marketu płyn za 10PLN za 5l i jak przyszło ciepło to sie skrystalizował i wszystko zasyfił.

raczej po wymianie nie trzeba ustawiac kompa ale może być to przyczyna bo łapie lewe powietrze.

Do usuwania rys to G3 albo tempo stosuje od kilku lat i jestem zadowolony.

W posotjówkach jak by padł bezpiecznik to obie by nie świeciły. Wina pewnie gdzies przewodu albo zaśniedziałe styki.

A nakładki to fajnie wyglądają ale tam gdzie były seryjnie montowane czyli AUDI w wersji S-line. A w BMW to już agrotuning :mrgreen:

<bmw_1>

Witam! co do spryskiwaczy spróbuj wyjąć na wieszch dysze i poprostu przeczyścić przedmchać i powinno być ok.! , co do odpalania guma napewno ma akiś wpływ ale zobacz jeszcze kopułka w jakim jest stanie czy nie jest wypalaona może taż nadaje sie do wymiany. a ten bład sondy to na czym polegał? w ins. gaz. sekwencyjnej są dwa filterki! jeden wym. sie co ok10tyś a drugi zalecane jest wymieniać ok30tyś. a czy na gazie i na paliwie jest tak samo mułowate?

kopułki nie mam bo to silnik m43 z łańcuszkiem :) a auto jest mułowate i na benie i na gazie chodz na gazie jest o niebo lepiej . To bede musiał wymienic te filterki a powiedzcie gdzie je można kupić i czy moge je samemu wymienić czy nie??

Podłączałem do kompa auto u kumpla i właśnie wykazało że był prolem z sondą ale już go nie ma kumpel skasował błąd i sprawdził ponownie i się nie pojawił :) a możliwe że to znaczy że sonda powoli pada??